Διπλή εισαγγελική έρευνα για τον Μένιο Φουρθιώτη

Την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών έχουν προκαλέσει τα όσα έχουν αποκαλυφθεί τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με τον Μένιο Φουρθιώτη.

Ήδη διενεργείται αυτεπάγγελτη προκαταρκτική εξέταση για τις οικονομικές δραστηριότητες του Μένιου Φουρθιώτη μετά από εντολή του επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Χρήστου Μπαρδάκη.

Παράλληλα από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, δόθηκε εντολή για τη διενέργεια έρευνας σχετικά με τα όσα έχει καταγγείλει ο πρώην Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης περί «εισβολής» του Μένιου Φουρθιώτη στο Υπουργείο.

Τι ακριβώς ερευνά ο οικονομικός εισαγγελέας

Στο μικροσκόπιο της έρευνας της οικονομικής εισαγγελίας έχουν μπει τα πεπραγμένα του επιχειρηματία προκειμένου να διερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί αδικήματα όπως απάτη και απόπειρα απάτης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητηθεί να ελεγχθεί και το φορολογικό προφίλ του Μένιου Φουρθιώτη.

Παράλληλα, ερευνάται και η υπόθεση που αφορά στο πρόγραμμα ΣΥΝ – ΕΡΓΑΣΙΑ και τον τρόπο με τον οποίο ο Μ. Φουρθιώτης φέρεται να προσπάθησε να εισπράξει χρήματα.

Τι ερευνά η εισαγγελία πρωτοδικών

Η δεύτερη εισαγγελική έρευνα αφορά τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Γιάννη Βρούτση, ο οποίος αποκάλυψε πρόσφατα πως ο Μένιος Φουρθιώτης εισέβαλε στο γραφείο του μαζί με μπράβους και εκεί επί πέντε ώρες τον απειλούσε!

Συγκεκριμένα, η εισαγγελία διερευνά εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης και της διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας.

Την έρευνα θα διενεργήσει το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας , υπό την εποπτεία της εισαγγελέως πρωτοδικών Χάιδως Ζουγρή.