Πυρκαγιά στην Άνδρο: Εκκενώθηκαν 2 χωριά, τραυματίστηκε πυροσβέστης (Video)

Σε συναγερμό η Άνδρος από το βράδυ του Σαββάτου 3 Απριλίου, για τη φωτιά που ξέσπασε σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Ρέματα, στην Άνδρο, με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή φτάνοντας ακόμη και τα 7 μποφόρ, να δυσχεραίνουν δραματικά την επιχείρηση πυρόσβεσης…

Συνολικά, για την κατάσβεση της επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα, η 1η ΕΜΑΚ με πεζοπόρο τμήμα 8 ατόμων, 1ελικόπτερο Σούπερ Πούμα και 2 αεροσκάφη. Το έργο τους όμως, είναι πολύ δύσκολο και οι άνεμοι εξαιρετικά ισχυροί, καθιστούν την μάχη άνιση.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν και εθελοντές.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 2 αεροσκάφη. Επίσης κινητοποιήθηκε μια ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΑΚ η οποία θα μεταβεί στο νησί με ελικόπτερο, ενώ στις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν και εθελοντές.

Προληπτικά εκκενώθηκαν τα χωριά Ρέματα και Ατένι, όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Άνδρου. Το πύρινο μέτωπο έχει στραφεί προς το χωριό Ατένι.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, γύρω στα 7 μποφόρ, ενισχύοντας την φωτιά, που μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Υπάρχουν επίσης πληροφορίες, που αναφέρουν πως έχει τραυματιστεί και ένας πυροσβέστης. «Είναι δύσκολη η κατάσταση. Ελπίζουμε πως με την ενίσχυση των δυνάμεων θα καταφέρουμε να περιορίσουμε το μέτωπο», επισημαίνουν οι πυροσβέστες, γνωστοποιώντας πως έφτασε στο νησί και επιχειρεί στο νησί η 1η ΕΜΑΚ με 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο Super Puma.

 

Ο δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης με ανάρτηση του ανέφερε: «ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ 4.4.2021 ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΡΕΜΑΤΩΝ – ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗ: Παρακαλούμε τους κατοίκους του χωρίου των Ρεμάτων όπως εκκενώσουν τις οικίες τους λόγω μεγάλης πυρκαγιάς και προβλημάτων με τον καπνό που έχει εξαπλωθεί στην περιοχή. Παρακαλούμε τους ιδιοκτήτες σταθμευμένων οχημάτων ν’ απομακρύνουν ΑΜΕΣΑ τα Ι.Χ. τους από την περιοχή. Στην περιοχή επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και του Σ.Ε.Δ.Α., ενώ έχουν κληθεί και εναέρια μέσα.Για ό,τι νεότερο, θα σας ενημερώσουμε. ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ»

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ 4.4.2021

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΡΕΜΑΤΩΝ – ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗ

Παρακαλούμε τους…

Δημοσιεύτηκε από Dimitris Lotsaris στις Σάββατο, 3 Απριλίου 2021

Στις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν και εθελοντές. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, 7 με 8 μποφόρ, δυσχεραίνοντας το έργο των πυροσβεστών, με τις φλόγες να κατακαίουν τα πάντα.