Δήμος Αθηναίων: Ασφαλτοστρώθηκαν 78 δρόμοι σε 3 εβδομάδες στις γειτονιές της πόλης (Εικόνες)

Κ. Μπακογιάννης: «Oι Αθηναίοι παύουν να συμβιβάζονται με την εικόνα των κακών δρόμων -H ποιότητα στην καθημερινή μας ζωή ξεκινά από τη γειτονιά»

Σε εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση του «μεγαλύτερου προγράμματος ασφαλτοστρώσεων που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Αθήνα», όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος Αθηναίων.

«Μέσα στις τρεις πρώτες εβδομάδες, 78 δρόμοι στις γειτονιές της πόλης άλλαξαν εικόνα και έγιναν σύγχρονοι και πιο ασφαλείς, απαλλαγμένοι από τις λακκούβες και τη φθορά δεκαετιών.

Είναι η εκκίνηση του προγράμματος προϋπολογισμού 42 εκατ. ευρώ που προβλέπει την ασφαλτόστρωση και την αποκατάσταση περισσότερων από 1050 δρόμων της πόλης σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητές της», προσθέτει.

Την αισιοδοξία του για τους ρυθμούς με τους οποίους εκτελούνται οι εργασίες εξέφρασε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, καθώς υπολογίζεται ότι στους πρώτους τρεις μήνες θα έχουν παραδοθεί πάνω από 300 δρόμοι, δηλαδή περισσότεροι από εκείνους που έχουν ασφαλτοστρωθεί στην Αθήνα μέσα στα προηγούμενα τρία χρόνια.

asfaltostrothikan-78-dromoi-stis-geitonies-tis-athinas0

Κ. Μπακογιάννης: H ποιότητα στην καθημερινή μας ζωή ξεκινά από τη γειτονιά

«Ζητούμενό μας δεν ήταν μόνο να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση ενός τόσο μεγάλου προγράμματος αλλά και να το εκτελέσουμε άμεσα. Με πλήρη συντονισμό και οργανωμένα, φτάνουμε στην ασφαλτόστρωση 450 χιλιομέτρων από τα περίπου 1000 της Αθήνας. Και είναι σημαντικοί οι αριθμοί αλλά είναι ακόμη πιο σημαντική η ουσία αυτής της γιγάντιας παρέμβασης που γίνεται στην πόλη. Γιατί οι Αθηναίοι παύουν να συμβιβάζονται με την εικόνα των κακών δρόμων και γιατί η ποιότητα στην καθημερινή ζωή μας ξεκινά από τη γειτονιά. Αυτή προσπαθούμε να αλλάξουμε», τονίζει ο κ. Μπακογιάννης.

Ο σχεδιασμός της αρμόδιας Διεύθυνσης, με ευθύνη του αντιδημάρχου Βασίλη-Φοίβου Αξιώτη προβλέπει ότι μέσα στον επόμενο 1,5 χρόνο θα έχουν ασφαλτοστρωθεί περισσότεροι από 140 δρόμοι της 1ης Δημοτικής Κοινότητας, 140 δρόμοι της 2ης Δημοτικής Κοινότητας, 90 της 3ης, 95 της 4ης, 70 της 5ης, 130 της 6ης και 100 δρόμοι της 7ης Δημοτικής Κοινότητας, ενώ εντός του 2021 αναμένεται να δημοπρατηθεί και η ασφαλτόστρωση του υπόλοιπου οδικού δικτύου της πόλης, φτάνοντας στο 100% των δρόμων της.

asfaltostrothikan-78-dromoi-stis-geitonies-tis-athinas2