Κορωνοϊός - ΠΟΕΔΗΝ: Τουλάχιστον 34 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στην Αττική

Την αντίθεσή της με την άρση των μέτρων περιορισμού στην παρούσα συγκυρία εκφράζει η ΠΟΕΔΗΝ, μέσω του προέδρου της Μιχάλη Γιαννάκου, περιγράφοντας τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Αττικής.

«Οι νεκροθάλαμοι των νοσοκομείων δεν χωράνε τους νεκρούς της πανδημίας, από κορωνοϊό και άλλες παθήσεις. Συζητάνε για άρση των μέτρων με τα νοσοκομεία γονατισμένα. Μας έκλεισαν με 1.000 κρούσματα και άδεια τα νοσοκομεία και ανοίγουν με 3.000 κρούσματα και γεμάτα τα νοσοκομεία. Αυτά συμβαίνουν όταν οι επιστήμονες ομιλούν ως πολιτικοί», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος.

«Το σύστημα έχασε τη πιο σπουδαία μάχη του υγειονομικού πολέμου, που είναι αυτή της εντατικής θεραπείας, λόγω ελλιπούς προετοιμασίας. Για 6 εκατομμύρια πληθυσμό αναφοράς στην Αττική προετοίμασε 388 κλίνες ΜΕΘ-COVID, προσωρινές και κανονικές μαζί, μετρημένες μία μία».

«Η κυβέρνηση παραδόθηκε. Σήκωσε τα χέρια ψηλά. Οι ιδεοληψίες δεν την αφήνουν να επιτάξει τις ιδιωτικές ΜΕΘ. Οι ελλείψεις προσωπικού δεν επιτρέπουν το άνοιγμα άλλων αυτοσχέδιων ΜΕΘ», εκτιμά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

«Δεκάδες ασθενείς εκτός ΜΕΘ χάνουν τη ζωή τους, με τους συγγενείς να αναζητούν τα κριτήρια επιλογής διασωληνωμένων για νοσηλεία σε ΜΕΘ», σημειώνει.

«Οι ΜΕΘ για κορωνοϊό που λειτουργούν είναι ασφυκτικά γεμάτες: ΝΙΜΙΤΣ 6, ΕΛΠΙΣ 6, ΚΑΤ 51, ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ 16, ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ 25, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ 58, ΣΩΤΗΡΙΑ 84, ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ 9, ΕΡΥΘΡΟΣ 30, ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ 16, ΑΤΤΙΚΟΝ 48, ΘΡΙΑΣΙΟ 17, ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ 12, ΤΖΑΝΕΙΟ 10», τονίζει.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ έχουν τα νοσοκομεία που δεν διαθέτουν ΜΕΘ-COVID, π.χ. στη Νίκαια και σήμερα 14 ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, κάποιοι επί πολλές ημέρες».

Ενδεικτικά, οι διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ σήμερα Τρίτη, είναι τουλάχιστον 34, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ:

ΝΙΚΑΙΑ 14, ΘΡΙΑΣΙΟ 5, ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ 8, ΕΛΠΙΣ 4, ΛΑΙΚΟ 2, ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ 1, ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ και πολλοί άλλοι.

«Αν είναι δυνατόν 7 ασθενείς με κορωνοϊό βρίσκονται σε ράντζα για άλλη μια φορά στο νοσοκομείο Αγία Όλγα», καταλήγει ο κ Γιαννάκος.