Αποτύπωση του ΕΣΥ από Τσιόδρα & Κικίλια: 891 ΜΕΘ Covid στη χώρα - Στην Αττική οι 427

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο υπουργείο Υγείας, η ενημέρωση των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον κ. Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο κ. Κικίλιας προχώρησε σε μια αποτύπωση της κατάστασης στο Ε.Σ.Υ. και ανέπτυξε την εφαρμογή του σχεδίου έκτακτης ανάγκης στην Αττική. Όπως ενημέρωσε ο υπουργός Υγείας σε όλη τη χώρα σήμερα λειτουργούν 1.483 κλίνες ΜΕΘ. (1.222 στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ, 220 στα ιδιωτικά θεραπευτήρια και 41 στα στρατιωτικά Νοσοκομεία).

Κορωνοϊός: Στα όριά τους οι ΜΕΘ στην Αττική -Σχέδιο ενίσχυσης του ΕΣΥ ανακοινώνει ο Κικίλιας | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

Από αυτές, οι 891 είναι ΜΕΘ-COVID και οι 592 ΜΕΘ non Covid. Περίπου οι μισές, 729 κλίνες ΜΕΘ, βρίσκονται στην Αττική (427 ΜΕΘ-COVID και 302 ΜΕΘ non Covid).

Τρεις στις τέσσερις ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα βρίσκονται στην Αττική

Ο ιδιωτικός τομέας έχει διαθέσει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας τις 174 από τις 233 κλίνες ΜΕΘ που διαθέτει στην Αττική, δηλαδή 3 στις 4 ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα στην Αττική βρίσκονται ήδη στη διάθεση του Ε.Σ.Υ..

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 59 κλίνες ΜΕΘ στην Αττική που έχει κρατήσει ο ιδιωτικός τομέας, οι 56 είναι σήμερα κατειλημμένες. Μόνο 3 κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα είναι σήμερα κενές στην Αττική.

Στη συνέχεια, η κα Θεοδωρίδου ενημέρωσε για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης και ο κος Τσιόδρας επικαιροποίησε στην ανάλυσή του, την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.