Πάνω από 3.000 τα κρούσματα σήμερα 30/03/2021 - Τίποτα δεν έχει τελειώσει...

Μπορεί η εξασθενημένη οικονομία και οι εξουθενωμένοι πολίτες, να ετοιμαζόμαστε για μερική χαλάρωση μέτρων και σταδιακά ανοίγματα στην καθημερινότητά μας, αλλά με τον κορωνοϊό, είναι ξεκάθαρο πως τίποτα ακόμη δεν έχει τελειώσει, ενώ η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας παραμένει δύσκολη και πιεσμένη ασφυκτικά.

Ο αριθμός των ημερησίων επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα, αναμένεται να κινηθεί σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα και σήμερα Τρίτη 30 Μαρτίου 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο σημερινός αριθμός των κρουσμάτων, που θα ανακοινωθούν από τον ΕΟΔΥ, λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα, αναμένεται να ξεπεράσει τις 3.000.

Όλες οι πληροφορίες για την πορεία της πανδημίας

Χθες, Δευτέρα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.724 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 773 στην Αττική.

Κυριακή και Δευτέρα τα κρούσματα είναι πάντα λιγότερα, λόγω των κλειστών ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων το Σάββατο και την Κυριακή.

Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιστρέψουν δυστυχώς σε αριθμό άνω των 3.000.

Χθες ανακοινώθηκε ακόμη, πως οι διασωληνωμένοι του  24ώρου ανέρχονταν σε 738 ενώ 65 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Η πίεση που ασκείται στο ΕΣΥ είναι ασφυκτική.

Εν τω μεταξύ, σήμερα ο ΕΟΔΥ έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα από τα περισσότερα από 12.000 rapid tests που διεξήγαγε χθες, σε όλη τη χώρα.