Καββαθάς: Ζητάμε πλήρες άνοιγμα της εστίασης, όχι μόνο στους εξωτερικούς χώρους

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ, Γιώργος Καββαθάς, ζητά πλήρες άνοιγμα της εστίασης και όχι μόνο στους εξωτερικούς χώρους, τονίζοντας παράλληλα ότι ο κλάδος δεν θα αντέξει εκ νέου το «ακορντεόν» ανοίγματος-κλεισίματος.

«Ο κάθε επαγγελματίας αυτή τη χρονιά σηκώνει το δικό του σταυρό. Είναι δύσκολη συγκυρία. Ελπίζω να ξαναμπούμε σε μια κανονικότητα το συντομότερο δυνατόν. Το άνοιγμα των καταστημάτων μόνο στους εξωτερικούς χώρους, θα δημιουργήσει διαφορετικές ταχύτητες στον κλάδο της εστίασης. Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που οι επιχειρήσεις τους έχουν μόνο εσωτερικούς χώρους.

Πρέπει να βρούμε τρόπο να λειτουργήσουν και οι επιχειρήσεις σε κλειστούς χώρους με μηχανικά μέσα», ανέφερε ο κ. Καββαθάς μιλώντας στο MEGA.

Ως προς αυτό, επεσήμανε ότι τα μηχανήματα για την αποστείρωση του αέρα κοστίζουν περί τα 1.000 ευρώ, για ένα κατάστημα 100 τετραγωνικά ωφέλιμου χώρου και σκοτώνουν τον κορωνοϊό από 50 έως και 90%.

«Καλύτερα να είμαστε ασφαλής και να μη λειτουργήσουμε σε λογική ακορντεόν. Δεν θα αντέξει για 3η-4η φορά η οικονομία. Θέλουμε να ανοίξουμε και να παραμείνουμε ανοιχτοί» δήλωσε.

Προτεραιότητα στον εμβολιασμό για τους εργαζομένους στην εστίαση

Γνωστοποίησε παράλληλα ότι ζητήθηκε από την κυβέρνηση να έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό οι εργαζόμενοι στον κλάδο της εστίασης. «Η κυβέρνηση το έχει στους στόχους, ελπίζω να προλάβουμε».

«Μετά από πέντε μήνες lockdown, είναι πολύ δύσκολο να επανεκκινήσει η εστίαση. Το 40-50% των επιχειρήσεων έχει μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα. Γι’ αυτό είχαμε ζητήσει πρόγραμμα επιχορηγήσεων» επισήμανε, σχετικά με την επιχορήγηση που θα λάβουν οι επιχειρήσεις της εστίασης, ώστε «να αποκτήσουν ένα κεφάλαιο κίνησης ώστε να ξανά λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις».