Πώς θα μπορούσατε να εμβολιαστείτε νωρίτερα από το ραντεβού σας-Η ανακοίνωση Κικίλια

O υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σε ανάρτηση του στο Facebook ανέφερε ότι όσοι έχουν ήδη κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό, μπορούν να μπουν και σε «Λίστα Αναμονής» ώστε σε περίπτωση ακύρωσης αλλού προγραμματισμένου ραντεβού, να έχουν τη δυνατότητα εμβολιασμού νωρίτερα, στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κικίλιας επισημαίνει τα εξής: «Καμιά δόση εμβολίου χαμένη. Όσοι έχουν ήδη κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό, μπορούν να μπουν και σε “Λίστα Αναμονής” ώστε σε περίπτωση ακύρωσης άλλου προγραμματισμένου ραντεβού, να έχουν τη δυνατότητα εμβολιασμού νωρίτερα. Το πρόγραμμα ξεκινάει πιλοτικά σε συγκεκριμένα σημεία σε όλη τη χώρα και σύντομα θα επεκταθεί στα περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα».

Καμία δόση εμβολίου χαμένη.

Όσοι έχουν ήδη κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό, μπορούν να μπουν και σε «Λίστα Αναμονής»…

Δημοσιεύτηκε από Vassilis Kikilias στις Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021

Επιταχύνονται οι ρυθμοί του σχεδίου «Ελευθερία»-Άνοιξε η πλατφόρμα για τους 70-74 ετών

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα, Παρασκευή 26 Μαρτίου, σειρά στον εμβολιασμό παίρνουν οι πολίτες ηλικίας 70-74 ετών, με την σχετική πλατφόρμα στο gov.gr, να ανοίγει, ώστε να αιτηθούν το ραντεβού τους, ή να ειδοποιηθούν εάν είναι ήδη εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση. Επισημαίνεται ότι στις αρχές Απριλίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα και για τις ηλικίες 65-69 ετών.

Το σχέδιο «Ελευθερία» έχει ανεβάσει ρυθμούς στη χώρα καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, πάνω από 1 εκατομμύριο πολίτες έχουν ήδη εμβολιαστεί (1.035.664) τουλάχιστον με την πρώτη δόση του εμβολίου. Συνολικά έχουν γίνει 1.537.104 εμβολιασμοί με 501.440 πολίτες να έχουν κάνει ήδη και την δεύτερη δόση.