Μίνα Γκάγκα: Έχουμε 100 διασωληνώσεις την ημέρα - 5.000 οι νοσηλευόμενοι

Την δραματική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού επιβεβαίωσε η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα.

Υπενθυμίζεται πως χθες Τρίτη 23 Μαρτίου, οι διασωληνωμένοι κατέγραψαν αρνητικό ρεκόρ, αφού «άγγιξαν» τους 700 για πρώτη φορά, όντες πλέον 699 συνολικά,  με περισσότερους από τους μισούς να βρίσκονται στην Αττική.

«Είναι δύσκολα, έχουμε πολλές εισαγωγές και νοσηλευόμενους ακόμα και σε κοινές κλινές. Οι νοσηλευόμενοι έφθασαν τους 5.000, ενώ και ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ υψηλός. Υπάρχουν άνθρωποι διασωληνωμένοι που περιμένουν να μεταφερθούν.

Κάνουμε γρήγορη διακίνηση άλλα όταν έχεις 100 νέα διασωληνώσεις δεν αντέχει το σύστημα να του βάλει όλους σε ΜΕΘ», τόνισε χαρακτηριστικά η κα Γκάγκα.

«Έχουμε τρόπους να το αντιμετωπίσουμε, μέχρι στιγμής αντέξαμε και στην Βόρεια Ελλάδα, αλλά αν συνεχίσουμε να έχουμε 100 διασωληνωμένους, θα έχουμε ανθρώπους που θα νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους. Εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε», διαβεβαίωσε.

Η κα Γκάγκα, επισήμανε, πως αν όλοι προσέξουμε τα πράγματα μπορεί εύκολα να βελτιωθούν παρά την κούραση το θυμό των πολιτών. Μάλιστα είπε ότι πλέον τα περισσότερα κρούσματα παρουσιάζονται σε οικογένειες, καθώς παρατηρείται μεγάλη διασπορά σε εσωτερικούς χώρους και σπίτια.