Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για το εορταστικό διήμερο: Ελεύθεροι σκοπευτές, drones & ελικόπτερα

Ισχυρά θα είναι τα αστυνομικά μέτρα από σήμερα έως και αύριο λόγω των εορτασμών των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, παρουσία υψηλών προσκεκλημένων, με αποκορύφωμα την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, η οποία φέτος θα πραγματοποιηθεί δίχως την παρουσία κόσμου, λόγω των περιοριστικών μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ για την πανδημία.

Παρόλα αυτά η Ελλάδα ολόκληρη, κινείται με βαθιά συγκίνηση και συνεπαρμένη από μεγάλες για το έθνος μνήμες, σε εορταστικούς ρυθμούς, καθώς φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και αυτό ως χρονικό ορόσημο, έχει τεράστια σημασία για τους απανταχού Έλληνες.

Η συγκυρία της πανδημίας ανατρέπει βέβαια πολλά, καθώς μπορεί εδώ και καιρό να σχεδιάζονταν πληθώρα εκδηλώσεων για την συγκεκριμένη ημέρα, ωστόσο η υγειονομική κρίση άλλαξε τα σχέδια και πλέον όλα έχουν προσαρμοστεί στις παρούσες συνθήκες.

Συνολικά πάνω από 4.000 αστυνομικοί συμμετέχουν στα μέτρα ασφαλείας για την παρέλαση, όπου θα υπάρχουν υψηλοί προσκεκλημένοι από τις χώρες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα για την Ανεξαρτησία (Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία).

Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα ισχύουν και σήμερα καθώς το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-ξενάγηση στη νέα Εθνική Πινακοθήκη, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σημειώνεται ότι από σήμερα και μέχρι την Πέμπτη θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα. Μεγάλες οδικές αρτηρίες θα κλείσουν ενώ θα απαγορεύεται και η στάθμευση οχημάτων.

Αυστηροί έλεγχοι από την ΕΛ.ΑΣ. – Ελεύθεροι σκοπευτές, drones & ελικόπτερα

Τα μέτρα, στα οποία θα συμμετέχουν και η Αντιτρομοκρατική με την ΕΥΠ, θα ξεκινήσουν, από νωρίς σήμερα το πρωί, με αυστηρούς ελέγχους τόσο στους χώρους των δύο εκδηλώσεων όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Σε ταράτσες κτιρίων θα βρίσκονται ακροβολισμένοι ελεύθεροι σκοπευτές, ενώ drones και ελικόπτερα της Αστυνομίας θα μεταφέρουν συνεχώς εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Όλα τα σημεία διέλευσης των επισήμων θα ελέγχονται εξονυχιστικά, ενώ θα χρησιμοποιηθούν απενεργοποιητές κινητών τηλεφώνων.

Σημαντική η συνδρομή αστυνομικών σκύλων στα μέτρα φύλαξης

Επίσης, θα υπάρχουν και ειδικοί σκύλοι της ΕΛ.ΑΣ. για την ανίχνευση εκρηκτικών.

Ταυτόχρονα, αστυνομικοί θα απομακρύνουν εγκαίρως άτομα που τυχόν θα συγκεντρωθούν και θα προσπαθήσουν να πλησιάσουν στον χώρο της παρέλασης, όπου δεν θα επιτρέπεται η παρουσία πολιτών.

«Φρούρια» θα είναι και τα ξενοδοχεία όπου θα διαμείνουν οι επίσημοι καλεσμένοι της κυβέρνησης για τους αυριανούς εορτασμούς.

Απαγόρευση διαδηλώσεων λόγω της 25ης Μαρτίου

Επίσης, με απόφαση του διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται η πραγματοποίηση των δημόσιων υπαίθριων συγκεντρώσεων που έχουν εξαγγελθεί να πραγματοποιηθούν ανήμερα της 25ης Μαρτίου.

Η απαγόρευση αφορά στις εξής εκδηλώσεις:

  • Πρωινές ώρες, στο Πεδίον του Άρεως, κατόπιν καλέσματος από μέλη της «Συνέλευσης ενάντια στην κρατική καταστολή και για την αλληλεγγύη στις καταλήψεις».

Στις 12:00 οι εξής συγκεντρώσεις:

  • Στην Πλατεία Κλαυθμώνος από τη συλλογικότητα «Ενωμένοι Μακεδόνες».
  • Στην Πλατεία Κλαυθμώνος κατόπιν καλέσματος μέσω Facebook από την ομάδα «Τ.ΟΛ.ΜΑ.» (Τώρα Όλοι Μαζί).
  • Στην Πλατεία Συντάγματος από μέλη της «Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης του Ελληνικού Λαού».
  • Στο άγαλμα Μακρυγιάννη στην Ακρόπολη από την «Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία – Εθνικό Κίνημα Νέων».
  • Στις 12:30 στην Πλατεία Κολοκοτρώνη κατόπιν καλέσματος μέσω Facebook από την ομάδα «Πατριωτικός Σύνδεσμος» – Στη 13.30 ώρα στη συμβολή των οδών Δ. Αρεοπαγίτου & Μακρή από το «Συντονιστικό Φορέων ’21».