Φόβοι για 3.800 κρούσματα έως τέλος Μαρτίου - Από 12 Απριλίου κάθε συζήτηση για άνοιγμα

«Μέχρι τέλος του μήνα εάν έχουμε τον ίδιο μεγάλο αριθμό τεστ όπως χθες, θα φτάσουμε τα 3.800 κρούσματα κορωνοϊού», επισήμανε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ενώ ολοκληρώνοντας την ανησυχητική πρόβλεψη, συμπλήρωσε: «Αυτό που με ανησυχεί είναι οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ που μπορεί να φτάσουν τους 780».

Σαρηγιάννης: Μεγάλη η διασπορά στη Δυτική Αττική - Ανησυχητική η τόσο αργή αποκλιμάκωση - CNN.gr

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουν κάνει, όπως είπε ο κ. Σαρηγιάννης, μιλώντας  στον Θέμα 104,6, αν το αφήσουμε χωρίς ικανό έλεγχο μπορεί να φτάσουμε στα 5.000 κρούσματα λίγο μετά το Πάσχα και αυτή θα είναι η πραγματική κορύφωση.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα συμβεί γιατί τότε -εξήγησε- το ΕΣΥ θα έχει ξεπεράσει το όρια του. «Υπάρχει και η αναγγελία για μεγάλο αριθμό τεστ οπότε θα έχουμε καλύτερη εικόνα και να σπάσουμε αλυσίδες μετάδοσης».

Πάγος στο άνοιγμα για λιανεμπόριο, σχολεία, εστίαση τον Μάρτιο -Από 5 Απριλίου και βλέπουμε – Επίκαιρο

Σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις για το πότε και πώς θα ανοίξει ξανά το λιανεμπόριο, ξεκαθάρισε ότι μπορεί να συζητήσουμε επ’ αυτού, αλλά στις 12 Απριλίου, καθώς εκτιμά πως στις 5 Απριλίου δεν πρόκειται να έχουμε τέτοια αποσυμπίεση, ώστε να το συζητάμε.