Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 70 έως 74 ετών-Δύο ακόμη mega εμβολιαστικά κέντρα στη χώρα

Κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας και των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, δήλωσε ότι μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από ένα εκατομμύριο εμβολιασμοί.

Ειδικότερα, ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι σήμερα έγιναν 29.000 εμβολιασμοί, ενώ συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 1.464.000. Υπογράμμισε μάλιστα ότι αύριο αναμένεται να έχει ξεπεραστεί το 1 εκατ. των πολιτών που θα έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι στις 19 Μαρτίου άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για την ομάδα ατόμων με υποκείμενα νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου και σημείωσε ότι ήδη έχουν κλειστεί 100.000 ραντεβού. Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα ξεκίνησε ο εμβολιασμός των μεταμοσχευμένων στα νοσοκομεία και αναμένεται να ολοκληρωθεί αρχές Μαρτίου.

Στις 31 Μαρτίου θα ενεργοποιηθεί η εφαρμογή που θα μπορούν οι πολίτες να καταθέσουν αίτηση για ένταξη στην ομάδα Α νοσημάτων υψηλού κινδύνου. Στις 26 Μαρτίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα άτομα ηλικίας 70-74 ετών και στις αρχές Απριλίου θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας για να μπορούν να κλείσουν ραντεβού τα άτομα ηλικίας 65-69 ετών.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους, την 1η Απριλίου αναμένεται το άνοιγμα δύο ακόμη mega εμβολιαστικών κέντρων, το ένα στο Ελληνικό και το άλλο στο κλειστό Περιστερίου.