Αυτό είναι το «φύλλο πορείας» για την επιστράτευση των 206 ιδιωτών ιατρών στο ΕΣΥ

Στη λύση της επίταξης ιατρικών υπηρεσιών, οδηγήθηκε η κυβέρνηση, καθώς δεν υπήρξε η επιθυμητή ανταπόκριση στο κάλεσμα προς τους ιδιώτες γιατρούς, προκειμένου να συνδράμουν σε αυτή τη μεγάλη μάχη που δίνεται στα νοσοκομεία, στην κορύφωση πια, όπως φαίνεται, της πανδημίας.

Το πρωί ανακοινώθηκε ότι η κυβέρνηση προχωρά σε επιστράτευση 206 ιδιωτών γιατρών, συγκεκριμένων ειδικοτήτων, για ένα μήνα.

Πριν λίγο, σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκαν από το υπουργείο υγείας τα φύλλα πορείας επίταξης των 206 υγειονομικών. Διαβιβάστηκαν στις αστυνομικές διευθύνσεις της Αττικής προκειμένου οι αστυνομικοί να τα επιδώσουν έως το τέλος της μέρας με ταυτοπροσωπία ή θυροκόλληση.

Το φύλλο πορείας για την επιστράτευση των γιατρών, όπως το δημοσίευσε το iefimerida.gr

https://i0.wp.com/www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-03/fyllo-poreias-epitaksi-peistrateusi.jpg.webp?resize=505%2C654&ssl=1

Αρ. Πελώνη: Αν δεν συμμορφωθούν θα υπάρχουν οι προβλεπόμενες κυρώσεις

Μιλώντας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και αναφερόμενη στο ζήτημα της επιστράτευσης των ιδιωτών γιατρών, η κυρία Πελώνη τόνισε ότι όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και χαρακτήρισε τη μάχη με την πανδημία «πόλεμο της γενιάς μας».

Η κ. Πελώνη σημείωσε, παράλληλα, ότι γίνεται μια μεγάλη εθνική προσπάθεια και κάλεσε όλους και ειδικά τους γιατρούς και υγειονομικούς να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι σε περίπτωση που κάποιοι γιατροί δεν συμμορφωθούν με την επιστράτευση, θα υπάρξουν οι προβλεπόμενες, από το Σύνταγμα, κυρώσεις.