Φανάρι στη Βουλή, μετά τον τραγικό χαμό του 23χρονου - Έρευνα για την διαρροή video

Έγγραφο με το οποίο προτείνεται η τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στην αριστερή πλευρά της Βασιλίσσης Σοφίας, με κατεύθυνση εντός του μεγάρου της Βουλής, έστειλε στην Περιφέρεια Αττικής η Διεύθυνση της Τροχαίας.

Όπως αποκάλυψε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Σώματος, Κώστας Τασούλας, είναι η πρώτη φορά που υπάρχει τέτοιου είδους θετική εισήγηση, γεγονός που οδήγησε τη Βουλή στην απόφαση να απαγορεύσει, μέχρις ότου ρυθμιστεί το ζήτημα, την είσοδο των οχημάτων από το συγκεκριμένο σημείο, μετά το τροχαίο-σοκ με θύμα τον 23χρονο Ιάσωνα.

Σημειώνεται πως η Βουλή έχει απευθυνθεί ξανά σε Τροχαία και Περιφέρεια για την αντιμετώπιση του εν λόγω προβλήματος της κυκλοφορίας στο συγκεκριμένο σημείο.

Ήδη, δύο φορές κατά το παρελθόν (τα έτη 2012 και 2014) έχει απευθυνθεί στην Περιφέρεια και το έχει κάνει άλλη μία (το 2020) στην Τροχαία με το σχετικό αίτημα, χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθώς το εγχείρημα προσέκρουε στον ενδεχόμενο κίνδυνο της κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, επισημαίνεται πως το video που κυκλοφορεί αυθαίρετα  στο διαδίκτυο από την ώρα του δυστυχήματος έξω από την πλαϊνή είσοδο της  Βουλής, προερχόμενο από κάμερα του κτιρίου του κοινοβουλίου, αποτελεί προανακριτικό υλικό και θα διεξαχθεί εσωτερικός έλεγχος προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και πώς αυτό διέρρευσε από τη Βουλή.