Αναστάτωση στο νοσοκομείο «Μεταξά»: Δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού μεταξύ προσωπικού και ασθενών

Αναστάτωση έχει δημιουργηθεί στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά» του Πειραιά, καθώς τις τελευταίες ημέρες έχει σημειωθεί μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού μεταξύ εργαζομένων και ασθενών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, 24 μέλη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού εντοπίστηκαν θετικά στον κορωνοϊό τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με αποτέλεσμα να κλείσουν κλινικές του νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, το αιματολογικό και το ογκολογικό τμήμα δεν έκαναν εισαγωγές, ενώ εδώ και δύο ημέρες δεν έγιναν χειρουργεία. Από την Παρασκευή 19/3 αναμένεται η μερική επαναλειτουργία των χειρουργείων.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, στο νοσοκομείο έχουν βρεθεί επίσης θετικοί και 20 ασθενείς. Ο ίδιος σημείωσε μάλιστα ότι, πέραν της αιματολογικής και ογκολογικής κλινικής αλλά και των χειρουργείων, λόγω της διασποράς του ιού στο νοσοκομείο έκλεισαν επίσης και τα εξωτερικά ιατρεία. Όσοι ασθενείς ήταν θετικοί μεταφέρθηκαν στον 6ο όροφο και οι υπόλοιποι ιχνηλατούνται.

Σύμφωνα με καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, «δεν τηρούνταν το υγειονομικό πρωτόκολλο που επιβάλει την διενέργεια τακτικών τεστ σε προσωπικό και ασθενείς. Επίσης, οι συνοδοί δεν επιδείκνυαν αρνητικό τεστ. Η διοίκηση προσπαθεί χωρίς προσωπικό να ανοίξει τη ΜΑΦ ως ΜΕΘ γενικών περιστατικών 6 κλινών χωρίς προσωπικό».