Δολοφονία Μένη Κουμανταρέα: Ομόφωνα ένοχοι & από το Εφετείο οι 2 Ρουμάνοι

Όπως συνέβη και πρωτόδικα, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας έκρινε ομόφωνα ενόχους τους δύο Ρουμάνους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα.

Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία και για απόπειρα ληστείας.

Ζήτησαν τη μετατροπή του κατηγορητηρίου, όμως ομόφωνα το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά τους.

Επιπλέον, προκειμένου να σπάσουν τα ισόβια που τους έχουν επιβληθεί πρωτοδίκως, ζήτησαν διά των συνηγόρων τους να τους αναγνωριστούν κατά περίπτωση τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε στο δικαστήριο να απορρίψει όλα τα ελαφρυντικά. Η απόφαση για το εάν θα αναγνωριστούν ελαφρυντικά ή όχι και για τις ποινές που θα επιβληθούν αναμένεται εντός της ημέρας.

Δολοφονία Μένη Κουμανταρέα:Ισόβια στους δολοφόνους του συγγραφέα επέβαλε το  δικαστήριο – Makeleio.gr

Το έγκλημα

Ο Μένης Κουμανταρέας είχε βρεθεί νεκρός στο υπνοδωμάτιο του διαμερίσματός του στην οδό Ζακύνθου στην Κυψέλη λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 6ης Δεκεμβρίου του 2014.

Ο 83χρονος συγγραφέας ζούσε μόνος του, ενώ με τον έναν εκ των δύο δραστών διατηρούσε  επαφές και τον βοηθούσε οικονομικά.

Το μοιραίο βράδυ το θύμα συναντήθηκε με τους δύο κατηγορούμενους και σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας του ζήτησαν χρήματα, ενώ διαπληκτίστηκαν έντονα μαζί του και τον χτύπησαν με τραγικό επακόλουθο, ο σπουδαίος συγγραφέας να χάσει με τραγικό και άγριο τρόπο τη ζωή του.