Απίστευτη εξέλιξη στον πνιγμό 3χρονου αγοριού στην Κρήτη: Παρουσίασε σφυγμό και διασωληνώθηκε

Αισιοδοξία και ελπίδες δημιουργεί στην οικογένεια η αναπάντεχη τροπή που παίρνει τελικά η υπόθεση του ατυχήματος τρίχρονου αγοριού στην Κρήτη, το οποίο βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε βαρέλι με νερό.

Όπως μετέδωσε cretalive νωρίτερα σήμερα, το αγόρι διέφυγε για λίγα λεπτά της προσοχής των γονιών του, οι οποίοι έντρομοι το εντόπισαν στο υπόγειο του σπιτιού τους, μέσα σε ένα κομμένο βαρέλι με νερό. Το τρίχρονο παιδί μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Χάρακα, όπου, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, οι γιατροί αναζητούσαν μάταια σφυγμό επί δύο ολόκληρες ώρες.

Συντετριμμένοι, οι γονείς και η οικογένεια του παιδιού ξεκίνησαν για το νοσοκομείο ΠΑΓΝΗ, στο Ηράκλειο, και συγκεκριμένα για το νεκροτομείο, προκειμένου να παραλάβουν το άψυχο κορμί του τρίχρονου αγοριού.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο Ηράκλειο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου έγινε το θαύμα. Ο διασώστης του ΕΚΑΒ κατάφερε να επαναφέρει το παιδί, το οποίο έχει πλέον σφυγμό, με αποτέλεσμα ο γιατρός να προχωρήσει σε διασωλήνωση, συνοδεύοντας το παιδί μέχρι το νοσοκομείο στο Ηράκλειο.

Ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, μιλώντας στο cretalive, επιβεβαίωσε ότι το αγοράκι παρουσίασε σφυγμό και ότι εισήχθη στη ΜΕΘ Παίδων, με την κατάστασή του να χαρακτηρίζεται κάτι παραπάνω από σοβαρή.

Επισημαίνεται ότι στον χώρο όπου βρέθηκε το παιδί είχε κληθεί ιατροδικαστής προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία και να εξετάσει τις συνθήκες του ατυχήματος, σε συνεργασία με την αστυνομία. Η αρχική εκτίμηση ήταν πως το παιδάκι σκαρφάλωσε, έσκυψε πάνω από το βαρέλι και έπεσε.