Πώς χαλαρώνουν τα μέτρα: Έξω έως τις 21:00 τα Σαββατοκύριακα - Από Δευτέρα... κομμωτήριο;

Ένα πρώτο χρονοδιάγραμμα για τις δραστηριότητες που θα ανοίξουν πρώτες και από πότε. Έρχεται ξανά μικρή χαλάρωση και για την απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα.

Την εκτίμηση της επιτροπής των ειδικών, καθώς και το χρονοδιάγραμμα για την χαλάρωση των απαγορεύσεων, αναμένουν πλέον στην κυβέρνηση, ώστε να ξεκινήσει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων του παρατεταμένου lockdown, στην Ελλάδα.

Η τήρηση των μέτρων από την πλειονότητα των πολιτών, σε συνδυασμό με την επιτάχυνση των εμβολιασμών αναμένεται να οδηγήσουν στην απόφαση για τη σταδιακή χαλάρωση στο ωράριο απαγόρευσης των μετακινήσεων, αλλά και στο σταδιακό άνοιγμα της αγοράς.

Χαλαρώνει το ωράριο απαγόρευσης των μετακινήσεων τα Σαββατοκύριακα

Το πρώτο μέτρο που πρόκειται να χαλαρώσει θα είναι η απαγόρευση μετακινήσεων τα Σαββατοκύριακα. Μέχρι τώρα για Σάββατο και Κυριακή ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.

Πλέον σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται και αναμένεται να κλειδώσει μία μικρή χαλάρωση με το ωράριο για την νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας τα  Σαββατοκύριακα να ξεκινάει από τις 9 το βράδυ.

Οι ειδικοί οδηγούνται προς την κατεύθυνση αυτή συνυπολογίζοντας και την κόπωση των πολιτών, από τον συνεχή εγκλεισμό, καθώς και ότι η μέρα πλέον μεγαλώνει και οι πολίτες θα μπορούν να κινηθούν για περισσότερες ώρες εκτός σπιτιού, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή συνωστισμού.

Επιπλέον το δεύτερο μέτρο που φαίνεται ότι θα σταματήσει να ισχύει η απαγόρευση μετακίνησης σε άλλο δήμο με αυτοκίνητο, χρησιμοποιώντας τον κωδικό 6. Υπενθυμίζεται πως έως και σήμερα το sms στο 13033 με το κωδικό 6 προβλέπει την μετακίνηση για σωματική άθληση και βόλτα με το κατοικίδιο χωρίς τη χρήση Ι.Χ.

Προς επαναλειτουργία τα κομμωτήρια από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Ψηλά στην ατζέντα της συνεδρίασης της επιτροπής των λοιμωξιολόγων είναι και το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς. Πως φαίνεται τα κομμωτήρια θα είναι αυτά που θα πάρουν το πράσινο φως προκειμένου να επαναλειτουργήσουν με αυστηρά μέτρα και περιορισμούς από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου.

Εξάλλου τα κομμωτήρια και την προηγούμενη φορά που ξεκίνησε η άρση των περιοριστικών μέτρων υπενθυμίζεται πως επαναλειτούργησαν πρώτα, και λειτούργησαν τηρώντας τα μέτρα, καθώς όπως φάνηκε δεν επιδείνωσαν την πορεία της πανδημίας.

Μάλιστα σε αυτό το πλαίσιο θα ληφθούν και οι αποφάσεις για το άνοιγμα των υπολοίπων δραστηριοτήτων βάσει της συμβολής τους στη μετάδοση του κορωνοϊού.

Ωστόσο όλα θα κριθούν στην αυριανή σύσκεψη των λοιμωξιολόγων, καθώς εκεί θα αξιολογηθούν τα μέτρα που ισχύουν έως σήμερα και θα αποφασιστεί το χρονοδιάγραμμα της σταδιακής άρσης τους με στόχο την επάνοδο σε φυσιολογικούς συνθήκες και ρυθμούς στη ζωή και την καθημερινότητα όλων μας.