Στη Βαρβάκειο οι Αθηναίοι για το σαρακοστιανό τραπέζι - Οι τιμές των εδεσμάτων

Για τα τελευταία ψώνια σαρακοστιανών εδεσμάτων έχουν κατακλύσει την Βαρβάκειο Αγορά  οι Αθηναίοι, σήμερα τελευταία Κυριακή της Αποκριάς και παραμονές Καθαράς Δευτέρας.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Κυριακή και αύριο Καθαρά Δευτέρα, παραμένουν ανοικτά συγκεκριμένα καταστήματα προκειμένου να μπορέσουν οι καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους για το σαρακοστιανό τραπέζι.

Από το πρωί λειτουργούν κανονικά τα ιχθυοπωλεία στη Βαρβάκειο, χωρίς όμως το παραδοσιακό «ξενύχτι» της Κυριακής προς Καθαρά Δευτέρα καθώς θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα.

Παράλληλα, αύριο Καθαρά Δευτέρα θα είναι ανοιχτά τα μίνι μάρκετ, οι φούρνοι για την προμήθεια της παραδοσιακής λαγάνας, οι λαϊκές αγορές και τα ιχθυοπωλεία.

Αυτή την ώρα, η κίνηση στη Βαρβάκειο αγορά είναι ικανοποιητική, ενώ οι τιμές των σαρακοστιανών και της λαγάνας, κινούνται στα περσινά επίπεδα ή και ακόμη πιο φτηνά έως και 15-20%.

Οι γαρίδες πωλούνται από 10 έως 13 ευρώ, το χταπόδι ξεκινά από 10 ευρώ και φτάνει 16 ευρώ, τα καλαμάρια ξεκινούν από 10 ευρώ και φτάνουν στα 13 ευρώ, οι σουπιές από 8 έως 12 ευρώ, τα χτένια και τα στρείδια από 16 ευρώ.

Τι ισχύει για τις μετακινήσεις

Υπενθυμίζεται, ότι σε διευκρινίσεις σχετικά με τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας προχώρησε την Παρασκευή ο κ. Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε, εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση για «υπερτοπικές μετακινήσεις», δηλαδή από νομό σε νομό.

Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις με την αποστολή SMS στο 13033 και την Καθαρά Δευτέρα ισχύει το «ψαλίδι» που έχει τεθεί σε εφαρμογή την τελευταία εβδομάδα.