Αίθριος και αύριο ο καιρός στη χώρα μας-Θερμοκρασίες έως και 21 βαθμούς Κελσίου

Γενικά αίθριος προβλέπεται να είναι ο καιρός το Σάββατο σε όλη τη χώρα, με θερμοκρασίες έως 21 βαθμούς Κελσίου και λίγες μόνο νεφώσει,ς που από το απόγευμα στα νότια θα αυξηθούν, σύμφωνα με τις προβλέψεις του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Κατά τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες, ενώ παγετός θα εκδηλωθεί νωρίς το πρωί στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Σάββατο 13/3:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από -2 έως 18, στη Θεσσαλία από 0 έως 21 βαθμούς, στην Ήπειρο από -1 έως 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 21 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 18 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 2 έως 18 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 5 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ, αλλά στα νότια πελάγη θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αραιές νεφώσεις θα περιλαμβάνει το σκηνικό του καιρού στην Αθήνα, ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστεί ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 3 έως 5 βαθμούς χαμηλότερες.