Ν. Κεραμέως: Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε σήμερα ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων, εξηγώντας παράλληλα ότι «κάθε μέρα που γίνεται μία διαδήλωση απομακρύνεται το ενδεχόμενο ανοίγματος των σχολείων».

Η ίδια, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, επεσήμανε ότι στο άνοιγμα των σχολείων θα προηγηθούν αυτή τη φορά οι μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων, καθώς έχουν μείνει μεγαλύτερο διάστημα εκτός σχολικής τάξης.

«Το έχουμε πει επανειλημμένα ότι έχουμε ιδιαίτερη μέριμνα για τα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου. Πότε βέβαια θα ανοίξουν όλα τα σχολεία, θα μας το υποδείξουν οι ειδικοί», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σε σχέση με το άνοιγμα των σχολείων είπε ότι «είμαστε όμως στην τελική ευθεία και το λέω αυτό και στους γονείς».

Αναφορικά με το τι θα γίνει με τις προαγωγικές εξετάσεις, η ίδια υπογράμμισε ότι ακόμη «δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση», συμπληρώνοντας: «Έχουμε κάνει πολλές προσαρμογές στην εκπαιδευτική διαδικασία, όπως η μείωση της ύλης 20%-30% στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Εδώ είμαστε για να εξετάζουμε διαρκώς τα δεδομένα».