Ελασσόνα: Συνεχίστηκαν οι έλεγχοι και οι αυτοψίες στις σεισμόπληκτες περιοχές

Συνεχίστηκαν και την Πέμπτη οι έλεγχοι και οι αυτοψίες από τους μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και δημόσια κτήρια των πληγεισών περιοχών.

 

Συνολικά έχουν διεξαχθεί αυτοψίες σε 4.707 κτήρια:

· Από αυτές 4.203 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 1.722 έχουν κριθεί προσωρινά μη κατοικήσιμες (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο).

· Επίσης, έχουν ελεγχθεί 136 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων 47προσωρινά ακατάλληλοι (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο) είναι οι.

· Όσον αφορά στους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτήρια, «κίτρινα» (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο) έχουν χαρακτηριστεί τα 63 από τις 126 αυτοψίες, ενώ σε 230 άλλα κτήρια (αποθήκες, στάβλους) τα 196 κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλα προς χρήση (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο).

Έχουν γίνει συνολικά 1.280 αυτοψίες στο Δήμο Φαρκαδόνας του Νομού Τρικάλων, 1.256 στο Δήμο Τυρνάβου, 1.450 στο Δήμο Ελασσόνας, 364 στο Δήμο Λαρίσης και 46 στο Δήμο Κιλελέρ του Νομού Λαρίσης. Επιπλέον, 161 αυτοψίες έχουν διενεργηθεί στο Δήμο Παλαμά του Νομού Καρδίτσας,62 στο Δήμο Τεμπών, 19 στο Δήμο Αγιάς και 69 στο Δήμο Μετεώρων.

 

Επιπλέον, έγιναν αυτοψίες σε 20 σχολικές μονάδες στο Νομό Καρδίτσας και 2 σχολικές μονάδες στο Νομό Λαρίσης, καθώς και στο Δικαστικό Μέγαρο Καρδίτσας.

Παράλληλα, έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά των 41 πρώτων τροχόσπιτων και των πρώτων 40 οικίσκων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την αντιμετώπιση της προσωρινής στέγασης των κατοίκων των πληγεισών περιοχών.