Γεγονότα Νέας Σμύρνης: 2 νέες συλλήψεις για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού

Στη σύλληψη δύο ακόμη ατόμων προχώρησε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία για την επίθεση εναντίον αστυνομικού στα επεισόδια που αμαύρωσαν την πορεία στη Νέα Σμύρνη, την Τρίτη 9 Μαρτίου 2021.

Σύμφωνα με το Open TV, η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, έγινε τα ξημερώματα σήμερα Πέμπτη και οι πληροφορίες αναφέρουν πως και οι δύο συλληφθέντες ανήκουν στον αντι-εξουσιαστικό χώρο αλλά και στους οργανωμένους οπαδούς ομάδας.

Ο ένας εκ των συλληφθέντων μάλιστα φέρεται να έχει εμπλοκή σε αναρχική ομάδα με δράση, μέλη της οποίας είχαν συλληφθεί και είχαν οδηγηθεί στις δικαστικές αρχές για την εμπλοκή τους στην πρόσφατη επίθεση κατά του γραφείου του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται εντός της ημέρας στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Υπενθυμίζεται ότι χθες συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης, ένας 30χρονος Ελληνοιρακινός, που έριξε τον αστυνομικό από τη μηχανή στη Νέα Σμύρνη.

Η ΕΛΑΣ είχε ταυτοποιήσει τον 30χρονο από video και φωτογραφίες από το σημείο της επίθεσης και ήταν θέμα χρόνου η σύλληψή του.

Ο «Ινδιάνος» όπως τον αποκαλούν, είναι οργανωμένος οπαδός μεγάλης ομάδας και συμμετείχε στα επεισόδια. Χθες, μετά την αποχώρησή του από το εργοστάσιο όπου εργάζεται ως αποθηκάριος στον Ασπρόπυργο με προορισμό το σπίτι του στην Μαγούλα, συνελήφθη από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας.

Αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και άλλα αδικήματα εις βάρος του, αλλά και κατά αγνώστων.

Στη συνέχεια, βάσει της διαδικασίας, αναμένεται να παραπεμφθεί στον ανακριτή.

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε από μόνος του, μάλιστα, ένας ακόμη άνδρας ο οποίος φέρεται να είχε ενεργή συμμετοχή στον ξυλοδαρμό του άτυχου αστυνομικού. Οι αστυνομικοί μετά το τέλος των επεισοδίων, εντόπισαν ένα πορτοφόλι το οποίο είχε μέσα την ταυτότητα ενός 22χρονου, που ήταν γνωστός στις αρχές από περιστατικά επιθέσεων χούλιγκαν.

Βρέθηκε όταν αστυνομικοί γύρισαν να βοηθήσουν τον συνάδελφό τους που είχε ξυλοκοπηθεί και χθες το πρωί ο 22χρονος παρουσιάστηκε στο τμήμα ισχυριζόμενος πως το πορτοφόλι του εκλάπη, για να δηλώσει κλοπή εις βάρος του, δηλαδή.

Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί και πλέον η υπόθεσή του, παίρνει επίσης τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Το κατηγορητήριο για τους 16 συλληφθέντες στην μεγάλη πορεία της Τρίτης

Παράλληλα, σημειώνεται ότι για βαρύτατα αδικήματα κατηγορούνται οι 16 συλληφθέντες για τα επεισόδια, που αμαύρωσαν την μεγάλη ειρηνική πορεία της Τρίτης 9 Μαρτίου, που έγινε από κατοίκους, σωματεία και Αθηναίους διαφόρων περιοχών στη Νέα  Σμύρνη, όπου ο κόσμος συγκεντρώθηκε για να διαμαρτυρηθεί για τα συχνά και ακραία φαινόμενα αστυνομικής βίας, με έναυσμα τον ξυλοδαρμό νεαρού μεταπτυχιακού φοιτητή στην πλατεία Νέας Σμύρνης την περασμένη Κυριακή και τις συμπεριφορές κατάχρησης εξουσίας από αστυνομικούς στο πλαίσιο ελέγχων οικογενειών, που βρέθηκαν εκεί.

Στους υπόλοιπους συλληφθέντες ασκήθηκε δίωξη κατά περίπτωση για τα κακουργήματα της έκρηξης, της κατοχής εκρηκτικών υλών και της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Επιπλέον, αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση και κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, όπως επικίνδυνη σωματική βλάβη, εξύβριση, διατάραξη κοινής ειρήνης, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Όλοι οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε ανακριτή και αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία. Επτά από τους κατηγορούμενους είναι ανήλικοι και θα απολογηθούν σε ανακριτή ανηλίκων.