Ο Δήμος Αθηναίων αναλαμβάνει τη διαχείριση του λόφου του Λυκαβηττού-«Λυτρωτική» απόφαση επισημαίνει ο Κ. Μπακογιάννης

Κ. Μπακογιάννης: «Ο Λυκαβηττός πρέπει να προστεθεί ξανά στους εμβληματικούς χώρους της πόλης»

Τη διαχείριση του λόφου του Λυκαβηττού αναλαμβάνει πλέον ο Δήμος Αθηναίων, στο σύνολό του. Συγκεκριμένα,το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, με απόφαση που έλαβε στη χθεσινή συνεδρίασή του, εξουσιοδότησε τον δήμαρχο, Κώστα Μπακογιάννη, ώστε να προχωρήσει στην μίσθωση των 35 στρεμμάτων που ανήκουν στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, στα οποία βρίσκονται το θέατρο και ο χώρος του πάρκινγκ.

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης και υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου,την οποία και επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου επιτρέπει, πλέον, «στον δήμο να προχωρήσει στην ενεργοποίηση παλαιότερων μελετών που έμεναν αναξιοποίητες αλλά και να προχωρήσει σε έργα που θα αναβαθμίσουν τον λόφο στο σύνολό του». Όπως η ανακατασκευή και επαναλειτουργία του εμβληματικού θεάτρου του Λυκαβηττού, η συντήρηση και η αναβάθμιση των μονοπατιών και του πλατώματος του λόφου, καθώς και αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα.

Κ. Μπακογιάννης: Ο Λυκαβηττός πρέπει να αναστηθεί

«Λυτρωτική» χαρακτήρισε την απόφαση ο δήμαρχος Αθηναίων. «Ξεμπλέξαμε ένα κουβάρι που μας κρατούσε δεμένους στη γραφειοκρατία και μας δίνεται η δυνατότητα να κλείσουμε ακόμη μία εκκρεμότητα που είχε η Αθήνα με τους δημόσιους χώρους της που ρήμαζαν, είτε λόγω της εγκατάλειψης είτε λόγω της συνυπευθυνότητας και την συνιδιοκτησίας», σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης και επεσήμανε για τον Λυκαβηττό το εξής: «Πρέπει να προστεθεί ξανά στους εμβληματικούς χώρους της πόλης. Να αναστηθεί».