Συνελήφθη ο δράστης που έριξε τον αστυνομικό της ομάδας “Δράση” από τη μηχανή στη Νέα Σμύρνη

Ένας 30χρονος Ελληνο-ιρακινός είναι σύμφωνα με την Αστυνομία, ο φερόμενος ως δράστης που έριξε από τη μηχανή τον αστυνομικό της Ομάδας “Δράση”, ο οποίος στη συνέχεια ξυλοκοπήθηκε άγρια, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν, χθες το βράδυ, στη Νέα Σμύρνη.

Η ΕΛΑΣ είχε ταυτοποιήσει τον 30χρονο από βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο της επίθεσης και ήταν θέμα χρόνου η σύλληψή του.

Εν τω μεταξύ, ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε σε βάρος του 22χρονου που συνελήφθη χθες στη Νέα Σμύρνη και σύμφωνα με την ΕΛΑΣ συμμετείχε στον άγριο ξυλοδαρμό του αστυνομικού. Ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και σε βάρος αγνώστων δραστών.

Στους υπόλοιπους δεκαπέντε συλληφθέντες, ασκήθηκε δίωξη κατά περίπτωση για τα κακουργήματα της έκρηξης, της κατοχής εκρηκτικών υλών και της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, καθώς και για τέσσερα πλημμελημάτων (επικίνδυνη σωματική βλάβη, εξύβριση, διατάραξη κοινής ειρήνης, οπλοφορία και οπλοχρησία).

Σε ανακριτή παραπέμφθηκαν και οι 16 συλληφθέντες, οι επτά εξ αυτών είναι κάτω των 18 ετών και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή ανηλίκων. Όλοι αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία.