Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε στον 22χρονο που συνελήφθη χθες στη Νέα Σμύρνη

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε σε βάρος του 22χρονου που συνελήφθη χθες στη Νέα Σμύρνη και σύμφωνα με την ΕΛΑΣ συμμετείχε στον άγριο ξυλοδαρμό του αστυνομικού. Ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και σε βάρος αγνώστων δραστών.

Στους υπόλοιπους δεκαπέντε συλληφθέντες, ασκήθηκε δίωξη κατά περίπτωση για τα κακουργήματα της έκρηξης, της κατοχής εκρηκτικών υλών και της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, καθώς και για τέσσερα πλημμελημάτων (επικίνδυνη σωματική βλάβη, εξύβριση, διατάραξη κοινής ειρήνης, οπλοφορία και οπλοχρησία).

Σε ανακριτή παραπέμφθηκαν και οι 16 συλληφθέντες ,οι επτά εξ αυτών είναι κάτω των 18 ετών και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή ανηλίκων. Ολοι αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία.

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός για τον ξυλοδαρμό πολίτη την Κυριακή στη Ν. Σμύρνη

Επίσης σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο ανθυπαστυνόμος της ομάδας ΔΙΑΣ, για τον απρόκλητο και άγριο ξυλοδαρμό πολίτη στην πλατεία της Νέας Σμύρνης την περασμένη Κυριακή 7 Μαρτίου 2021.

Υπενθυμίζεται πως ο ανθυπαστυνόμος έχει καταγραφεί σε video να χτυπά άγρια με πτυσσόμενο μεταλλικό γκλομπ, τον 29χρονο μεταπτυχιακό φοιτητή του ΕΜΠ, στο κεφάλι, τον αυχένα, τα πλευρά, τυφλά, σε όλο του το σώμα, στην πλατεία Νέας Σμύρνης το μεσημέρι της Κυριακής ενώ νεαρός άνδρας φώναζε: «Πονάω».