Εκτός κινδύνου στο 401 ο αστυνομικός που τραυματίστηκε στο κεφάλι (Video)

Στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο τραυματισμένος βαριά, αλλά ευτυχώς εκτός κινδύνου νοσηλεύεται ο  27χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ που τραυματίστηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη το απόγευμα της Τρίτης.

Ο αστυνομικός, σύμφωνα με την Αστυνομία, συμμετείχε σε ομάδα της ΔΡΑΣΗΣ που κινούνταν στην περιοχή, όταν δέχθηκαν επίθεση από περίπου 60-70 άτομα, στη συμβολή των οδών Αγίας Φωτεινής και Νικολάου Πλαστήρα.

Κατάφεραν να τον ρίξουν από τη μοτοσικλέτα και να τον τραυματίσουν χτυπώντας τον επί 2,5 λεπτά. Ακολούθησε ολόκληρη επιχείρηση από τα ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις, που σχημάτισαν κλοιό γύρω του, προκειμένου να τον προστατέψουν μέχρι να παραληφθεί από ασθενοφόρο, το οποίο έφτασε στο σημείο μισή ώρα αργότερα.

Εκτός κινδύνου στο 401 ο αστυνομικός που τραυματίστηκε στη Νέα Σμύρνη, έσπευσαν Οικονόμου και Καραμαλάκης | newsbreak

Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα από την περιοχή, έχουν προκληθεί ζημιές σε πολλά αυτοκίνητα και καταστήματα, ενώ νεαροί έχουν χρησιμοποιήσει πέτρες και κομμάτια από τα πεζοδρόμια που έσπασαν ή από σημεία που εκτελούνται έργα.

Στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο μετέβησαν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ για τον τραυματία αστυνομικό – Άλλοι τρεις τραυματίες αστυνομικοί ελαφρά

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης μετέβησαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για να ενημερωθούν από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού της Ομάδας ΔΡΑΣΗ που τραυματίστηκε σοβαρά από ομάδα κουκουλοφόρων κατά την διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη.

Ο αστυνομικός ευτυχώς έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Η αξονική που του έγινε ήταν καθαρή και έδειξε πως τα τραύματά του ευτυχώς δεν θέτουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα και τη ζωή του.

Ο νεαρός αστυνομικός εκτός από τα τραύματα στο κεφάλι, φέρει κακώσεις και μώλωπες σε όλο το σώμα. Θα παραμείνει νοσηλευόμενος για αρκετές ημέρες προκειμένου να παρακολουθηθεί στενά από τους γιατρούς η πορεία της υγείας και της ανάρρωσης του.

Από την αστυνομία έγινε επίσης γνωστό ότι υπάρχουν και τέσσερις ακόμη αστυνομικοί, οι οποίοι έχουν τραυματιστεί ευτυχώς ελαφρά.

Πεδίο μάχης η Νέα Σμύρνη: Στο νοσοκομείο ο τραυματίας αστυνομικός (video) |  Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Τι αναφέρει σχετικά η τελευταία ενημέρωση από το αρχηγείο της  ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι συνολικά πέντε.

Οι τρεις παραμένουν για νοσηλεία στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, χωρίς να διατρέχουν κάποιο κίνδυνο, ενώ οι άλλοι δύο αποχώρησαν μετά τις πρώτες βοήθειες.

Ειδικά για τον 27χρονο  αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ, τον οποίο τραυμάτισαν σοβαρά οι κουκουλοφόροι στη συμβολή των οδών Αγίας Φωτεινής και Νικολάου Πλαστήρα, όπου παρέμεινε αιμόφυρτος πάνω από μισή ώρα, έως ότου φτάσει το ασθενοφόρο, από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ έγινε γνωστό πως ευτυχώς δεν έχει κάτι ιδιαίτερα σοβαρό, δεν έχει πειραχτεί κάποιο ζωτικό όργανο, δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο η ζωή του και αναμένεται ότι σύντομα θα αναρρώσει.