Αναστάτωση στη Νέα Σμύρνη: Συμπλοκή ατόμων με αστυνομικούς-Καταγγελίες πολιτών για ξυλοδαρμό

Αναστάτωση, η οποία εξελίχθηκε σε επεισόδιο αστυνομικής βίας, δημιουργήθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής στη  Νέα Σμύρνη, λόγω συμπλοκής που έλαβε χώρα μεταξύ 30 περίπου ατόμων και αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, η συμπλοκή έγινε μετά από επίθεση που δέχτηκαν οι αστυνομικοί ενώ πραγματοποιούσαν ελέγχους για χρήση μάσκας, αποστάσεις και μη νόμιμες μετακινήσεις.

Παρά τους ισχυρισμούς της ΕΛ.ΑΣ., δεκάδες πολίτες που βρέθηκαν στο σημείο καταγγέλλουν την αστυνομία για υπέρμετρη χρήση βίας και αναίτιους ξυλοδαρμούς πολιτών, επισημαίνοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν τους επιτέθηκαν εκείνοι, όπως αρχικά είχε αναφερθεί.

Το γύρο του διαδικτύου μάλιστα έχει κάνει ένα βίντεο,το οποίο δείχνει αστυνομικούς να χτυπούν με γκλοπ έναν άνδρα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

nea-smirni-astinomikoi-plateia-07-03_2

Η μαρτυρία μιας γυναίκας που βρέθηκε στο σημείο ανέτρεψε τα όσα είχαν γίνει αρχικώς γνωστά. Σύμφωνα με μαρτυρίες που μετέδωσε το Mega, όλα ξεκίνησαν όταν οι μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ έφτασαν στο σημείο και έλεγξαν δύο ζευγάρια που κάθονταν με τις δύο 8χρονες κόρες τους σε ξεχωριστά παγκάκια.

Όπως περιγράφει η γυναίκα στην οποία έκαναν έλεγχο οι αστυνομικοί, παρά το γεγονός ότι έδειξε τόσο το απαραίτητο μήνυμα όσο και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο της ζητήθηκε, τελικά της επιβλήθηκε πρόστιμο.

Έπειτα, μια ομάδα νεαρών που βρισκόταν κοντά στο σημείο και αντιλήφθηκε το συμβάν, πλησίασε και ακολούθησε φραστικό επεισόδιο με τους αστυνομικούς. Στη συνέχεια ακολούθησε ο άγριος ξυλοδαρμός ενός νεαρού, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από το παραπάνω σχετικό βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, ενώ έγιναν και 11 προσαγωγές.

Ένταση με αστυνομικούς στην πλατεία Νέας Σμύρνης την Κυριακή 7 Μαρτίου