Η ενδυματολογική επιλογή της Κ. Σακελλαροπούλου στη Ρόδο που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις (εικόνα)

Στη Ρόδο βρέθηκε χθες η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με σκοπό να παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 73ης επετείου Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα.

Με θερμό τρόπο υποδέχθηκαν οι Αρχές του νησιού την κα Σακελλαροπούλου, η οποία κατέθεσε στεφάνι στο Βωμό της πατρίδος, ενώ συνοδευόμενη από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, και τον δήμαρχο Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη, ξεναγήθηκε και σε αρχαιολογικούς χώρους του νησιού.

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος ανήρτησε μάλιστα και φωτογραφίες από την επίσκεψη της προέδρου της Δημοκρατίας. Οι φωτογραφίες αυτές έκαναν το γύρο του διαδικτύου, με τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να επικεντρώνουν την προσοχή τους στα παπούτσια που επέλεξε να φορέσει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στο πλαίσιο αυτό, πολλοί ήταν εκείνοι που ισχυρίστηκαν ότι τα συγκεκριμένα υποδήματα είναι αρκετά casual και δεν αρμόζουν στον θεσμό. Ορισμένοι επεσήμαναν παράλληλα ότι παρότι πρόκειται για επώνυμα παπούτσια, και συγκεκριμένα μάρκας Hogan, η ίδια θα έπρεπε να προτιμήσει κάποιο άλλο ζευγάρι, όπως γόβες, επιλογή που έχει κάνει σε παλαιότερες εμφανίσεις της.

Εκφράστηκε, ωστόσο, και η αντίθετη άποψη, σύμφωνα με την οποία τέτοιες κριτικές είναι απόλυτα άδικες. Συγκεκριμένα, πολλοί υποστήριξαν το μοντέρνο στιλ της και τόνισαν ότι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ως η πρώτη γυναίκα πρόεδρος Δημοκρατίας στη Ελλάδα, εισάγει στον θεσμό έναν σύγχρονο αέρα, μακριά από ξεπερασμένες τυπικότητες.