Ραγδαίες οι εξελίξεις στο πεδίο των καταγγελιών για κακοποίηση-Ξανά στον εισαγγελέα ο Π. Τσαρούχας

Nέες καταγγελίες σε βάρος ηθοποιών και σκηνοθετών για σεξουαλική κακοποίηση και κακοποιητικές συμπεριφορές έρχονται στο φως της δημοσιότητας, με το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών να δέχεται καθημερινά πολλές νέες μαρτυρίες.

Ειδικότερα, άτομα από το περιβάλλον του ΣΕΗ αναφέρουν στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» ότι ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου, Πασχάλης Τσαρούχας, αναμένεται να περάσει για τρίτη φορά την πόρτα της Εισαγγελίας με νέους φακέλους.

Υπενθυμίζεται ότι στην αρχή της εβδομάδας το Εθνικό Θέατρο μπήκε ξανά στην επικαιρότητα των «μαρτυριών», με την απομάκρυνση του Στάθη Λιβαθινού από τη Δραματική Σχολή της πρώτης Κρατικής Σκηνής της χώρας για λόγους ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Η συγκεκριμένη είδηση δημιούργησε ερωτήματα σχετικά με τα λεκτικά όρια της εκπαιδευτικής δραστηριότητας και για το εάν μια τέτοια απόφαση, της απομάκρυνσης ενός διδάσκοντα για λόγους λεκτικής συμπεριφοράς, θα βοηθήσει τον χώρο προς την εξυγίανσή του και την επίτευξη του στόχου του κινήματος #metoo.

Όπως επισημαίνεται στον «Ελεύθερο Τύπο», στη δημοσιότητα έρχονται όλο και περισσότερα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης, κακοποίησης αλλά και βίαιων συμπεριφορών από τον χώρο του πολιτισμού με προεκτάσεις στον εργασιακό χώρο. Νέα ονόματα φαίνεται να εισχωρούν στο σκηνικό των καταγγελιών, με το ΣΕΗ να δέχεται συνεχώς νέες μαρτυρίες.

Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, συζητείται έντονα ότι ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου, Πασχάλης Τσαρούχας, θα καταφτάσει εντός των ημερών στην Εισαγγελία με νέα στοιχεία. Παράλληλα, οι φήμες εντείνονται για τρία νέα πρόσωπα που θα μπουν στο κάδρο των καταγγελλόντων, με τις εξελίξεις να είναι καθοριστικές τις επόμενες ημέρες, όπως σημειώνουν άνθρωποι του χώρου.