Νέες επιθέσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Αττική-Πού «χτύπησαν» οι αντιεξουσιαστές

 

Μια σειρά νέων επιθέσεων, με κύριους στόχους υπουργείο, εφορία, υποκατάστημα ΕΛΤΑ και ΑΤΜ, έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτας στην Αττική.

Συγκεκριμένα, στην 1:30 τα ξημερώματα, κουκουλοφόροι προκάλεσαν φθορές σε ΑΤΜ στην συμβολή της Παλαμιδίου με την Αιτωλικού στον Πειραιά. Στην 1:25, άγνωστα άτομα προκάλεσαν φθορές σε ΑΤΜ που είναι τοποθετημένο σε πρόσοψη σούπερ μάρκετ στην συμβολή των οδών Δράμας και Βλαχάκου στον Πειραιά.

Παράλληλα, στις 6:30 τα ξημερώματα ομάδα αγνώστων τοποθέτησε αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, αποτελούμενο από δυο γκαζάκια, στην ΔΟΥ Χολαργού στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 100, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές. Στις 2:30 τα ξημερώματα προκλήθηκαν φθορές σε δυο ΑΤΜ στην οδό Μακρυγιάννη 105, ενώ διαπιστώθηκε πως σε απροσδιόριστο χρόνο, άγνωστοι είχαν προκαλέσει φθορές σε ακόμη δυο ΑΤΜ, στην Μακρυγιάννη 67 και στην Μακρυγιάννη 57, καθώς και στην πρόσοψη υποκαταστήματος ΕΛΤΑ στην Σολωμού 63.

Η αρχή των επιθέσεων αυτών, οι οποίες εκτιμάται ότι εντάσσονται στο πλαίσιο της αλληλεγγύης για την απεργία πείνας του καταδικασμένου για τη δράση της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα, έγινε στις 00:30 όταν άγνωστοι εκτόξευσαν μπογιές στην είσοδο του υπουργείου Ναυτιλίας, επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη στον Πειραιά.