Ένταση το μεσημέρι στη συγκέντρωση για τον Κουφοντίνα -ΓΑΔΑ: «29 προσαγωγές διαδηλωτών

Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο διαδήλωσης υπέρ του καταδικασμένου για τρομοκρατία και απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 29 προσαγωγές, εκ των οποίων οι επτά μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Οι επτά συλλήψεις αφορούν αντίσταση κατά της αρχής και παραβίαση του νόμου για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Στους υπόλοιπους προσαχθέντες επιβλήθηκαν πρόστιμα για την παραβίαση των μέτρων για Covid-19 και αφέθησαν ελεύθεροι. Μεταξύ αυτών και ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Έκτορας, που είχε προσαχθεί.

 

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ

Στην ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ αναφέρει ότι η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 12:00 «με πρωτοβουλία της “συνέλευσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα” και άλλων συλλόγων» και πως «συγκεντρώθηκαν 200 περίπου άτομα στην περιοχή της Πλατείας Συντάγματος και προσπάθησαν να καταλάβουν το οδόστρωμα της οδού Φιλελλήνων». Σύμφωνα με το δελτίο της ΓΑΔΑ, «οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα, τους απώθησαν με χρήση των αναγκαίων μέσων, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση».
Στη συνέχεια, τονίζεται στην ανακοίνωση, «ομάδες των συγκεντρωμένων προσπάθησαν να καταλάβουν το οδόστρωμα αρχικά της οδού Σταδίου, κατόπιν των οδών Πανεπιστημίου και Ακαδημίας, παρεμποδίζοντας την κυκλοφορία οχημάτων και πεζών. Και στις νέες αυτές προσπάθειες, οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν με χρήση των αναγκαίων μέσων».

Σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ, οι ομάδες των συγκεντρωμένων αποχώρησαν προς διάφορες κατευθύνσεις την 13.15 ώρα, ενώ από τις αστυνομικές δυνάμεις προσήχθησαν (29) άτομα. Η κυκλοφορία των οχημάτων, σε τμήμα των οδών Σταδίου και Πανεπιστημίου, παρακωλύθηκε επί 15λεπτο, καταλήγει το ανακοινωθέν.