Τη Δευτέρα το πόρισμα των ειδικών για τον 2ο σεισμό στην Ελασσόνα

Τη Δευτέρα 8 Μαρτίου, αναμένεται να είναι έτοιμο το επίσημο πόρισμα των επιστημόνων για τον σεισμό των 5,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες το βράδυ στην Ελασσόνα, αναστατώνοντας για δεύτερη φορά κατοίκους και ειδικούς.

Όπως είπε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός που συμμετείχε στη συνάντηση των σεισμολόγων, όλη η επιστημονική κοινότητα βρέθηκε στο Δαμάσι του δήμου Τυρνάβου για να παρακολουθήσει το φαινόμενο, με τον πρώτο σεισμό των 6,3ων Ρίχτερ έγινε την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021 στο Δαμάσι.

Σεισμός Ελασσόνα: Εδώ κατοικούσε ο ηλικιωμένος που απεγκλωβίστηκε (pics) -  Newsbomb - Ειδησεις - News

Ο δεύτερος σεισμός των 5,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή από το Μεσοχώρι μέχρι την Ελασσόνα, διερευνάται από τους επιστήμονες καθώς εκφράζονται φόβοι για ενεργοποίηση νέου ρήγματος και το επίσημο πόρισμα θα είναι έτοιμο τη Δευτέρα.

Για τις μετασεισμικές δονήσεις, ο κ. Αγοραστός ανέφερε ότι το 70% σημειώνεται την πρώτη εβδομάδα μετά τον κύριο σεισμό, ενώ απευθυνόμενος στους κατοίκους ο κ. Αγοραστός τους κάλεσε να κλείσουν τα αυτιά τους στις φήμες και να ακούν μόνο την επιστημονική κοινότητα. Παράλληλα, τόνισε ότι οι πολίτες δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μπουν μέσα σε όσα σπίτια έχουν κριθεί ακατάλληλα.