Δύσκολο να αποδώσουν τα μέτρα & να λήξει το πρόβλημα έως την Καθαρά Δευτέρα

Για την πορεία του τρίτου κύματος της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα και την αντιμετώπισή της, με τα νέα αυστηροποιημένα μέτρα μίλησε ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος, εκτιμώντας πως τα μέτρα αυτά θα διαρκέσουν περισσότερο από τη χρονική διάρκεια που έχει οριστεί, καθώς όπως εκτιμά: «Είναι δύσκολο να έχει λήξει το πρόβλημα μέχρι την Καθαρά Δευτέρα».

Σύμφωνα με τον κ. Γώγο που μίλησε στο Mega, τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από την κυβέρνηση ως ύστατη προσπάθεια καταπολέμησης των άσκοπων μετακινήσεων των πολιτών έχουν στόχο το να ξεπεραστεί το πρόβλημα της κινητικότητας και να ελαττωθεί η μεταφορά του πληθυσμού από την μία περιοχή στην άλλη και τη συνάθροισή του όπου υπάρχει κίνδυνος διασποράς.

Αναφέρθηκε στην τεραστία πίεση στο ΕΣΥ, τονίζοντας πως επείγει να μειωθεί η διασπορά του ιού.

Για το εμβόλιο της AstraZeneca είπε πως καθώς υπάρχει ανάγκη εκτεταμένου εμβολιασμού του πληθυσμού, θα χορηγηθεί σε περισσότερα άτομα και περισσότερες ηλικιακές ομάδες.

Αναφέρθηκε και στους σεισμόπληκτους της Ελασσόνας, υποστηρίζοντας πως προτεραιότητα έχει η ασφάλειά τους και πως θα υποστηριχτούν πλήρως από την πολιτεία. Σημείωσε δε, πως ήδη η πολιτική προστασία έχει εξουσιοδοτηθεί για να διαχειριστεί πλήρως την κατάσταση.

Μίλησε για την κατάσταση στα νοσοκομεία και επισήμανε πως γίνεται τεράστια προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο τρόπο και πως η αλληλεγγύη είναι αναγκαία αυτή την εποχή.