Σ. Νικολάου για Κουφοντίνα: Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται-Ο νόμος εφαρμόστηκε στο 100%

Η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, μιλώντας σήμερα για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα, επεσήμανε ότι ο νόμος εφαρμόστηκε στο 100%, εξηγώντας παράλληλα τους λόγους για τους οποίους ο καταδικασμένος για τη δράση της 17 Νοέμβρη απεργός πείνας δεν μεταφέρεται στις φυλακές Κορυδαλλού.

«Εφαρμόσαμε το νόμο 100%, αφού δεν είχε τις προϋποθέσεις να βρίσκεται στις φυλακές Κασσαβέτειας, μετακινήθηκε στο Δομοκό, αφού προηγήθηκε απόφαση της ΚΕΜ για Κορυδαλλό.

Αυτή η απόφαση άλλαξε με δική μου έκτακτη μεταγωγή, επειδή υπήρχε προηγούμενο έγγραφο της Γενικής Γραμματείας να μην γίνονται φυλακές στον Κορυδαλλό, επειδή ήταν στο κόκκινο η Δυτική Αττική και είχε κλείσει ο Κορυδαλλός και έγγραφο της διευθύντριας τους Κορυδαλλού ότι δεν μπορούσε να δεχτεί τον Κουφοντίνα, όπως και ακόμη έναν κρατούμενο, και αποφασίστηκε να πάει στο Δομοκό», ανέφερε η κ. Νικολάου μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Προσέθεσε μάλιστα ότι εξαρχής προχώρησαν σε διαχωρισμό κρατουμένων στις φυλακές, ώστε κάθε μία να έχει τους κρατούμενους που πρέπει να έχει.

«Αδειάσαμε τον Κορυδαλλό για να γίνει φυλακή υποδίκων, ώστε να ηρεμήσουν οι φυλακές» ,σημείωσε, τονίζοντας ότι ορθά έπραξε η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, και κατέθεσε αίτημα αναβολής της ποινής για όσο χρονικό διάστημα ο κρατούμενος νοσηλεύεται.

«Παράλληλα ζήτησε να εξετασθεί η νομιμότητα της μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα στις φύλακές Δομοκού. Αυτό έπρεπε να κάνει εξ αρχής από τη στιγμή που αμφισβητεί τις διαδικασίες. Χαίρομαι που το κάνει έστω αυτή τη στιγμή», είπε.

Αναφορικά με τον Δημήτρη Κουφοντίνα, δήλωσε ότι ο ίδιος επέλεξε να κάνει απεργία πείνας, ενώ η κυβέρνηση δεν κινήθηκε εκδικητικά. «Η κυβέρνηση όμως δεν εκβιάζεται», κατέληξε.

Όσο για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, δήλωσε ότι ο ίδιος επέλεξε να κάνει απεργία πείνας, ενώ η κυβέρνηση δεν κινήθηκε εκδικητικά. «Η κυβέρνηση όμως δεν εκβιάζεται», κατέληξε.