Πώς θα μετακινούμαστε πλέον με τον κωδικό 4-Τι θα ζητούν οι αρχές

Κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, μια σειρά από αλλαγές, στο πλαίσιο αυστηροποίησης των μέτρων του lockdown.

Τα συγκεκριμένα μέτρα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, αλλαγές στους κωδικούς μετακίνησης στο 13033. Ειδικότερα, μέχρι σήμερα, ο κωδικός 4 χρησιμοποιούταν για την παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Παρατηρηθήκαν, ωστόσο, αρκετές περιπτώσεις κατάχρησής του, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που χρησιμοποιούσαν  τη συγκεκριμένη μετακίνηση για διαφορετικούς λόγους.

Στο πλαίσιο αυτό, η αιτιολόγηση μετακίνησης με τον κωδικό 4παραμένει ίδια, αυτό που αλλάζει, ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο έλεγχος που καλούνται να διενεργήσουν οι Αρχές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, στις μετακινήσεις με κωδικό 4 για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο, τα ελεγκτικά όργανα θα ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις.

Επισημαίνεται ότι οι αλλαγές αυτές θα ισχύσουν σε όλη τη χώρα από τις 06:00 αύριο, Πέμπτη 3 Μαρτίου, έως τις 06:00 της 16ης Μαρτίου.