Πάνω από 2.500 κρούσματα σήμερα: Πλαφόν χιλιομέτρων στο SMS 2 - Ασκούμαστε πεζή με τον κωδ. 6

Ποια νέα μέτρα lockdown, ανακοινώνει ο Νίκος Χαρδαλιάς στις 18:00, σήμερα Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021.

Ακόμα μεγαλύτερη έκρηξη κρουσμάτων σήμερα, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για περισσότερες από 2.500 επιβεβαιωμένες νέες μολύνσεις, το τελευταίο 24ωρο.

Η επίσημη ανακοίνωση των νέων κρουσμάτων για το τελευταίο 24ωρο θα γίνει λίγα λεπτά προτού ξεκινήσει η ενημέρωση στις 18:00  στο πλαίσιο της οποίας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να ανακοινώσει νέα σκληρότερα μέτρα για το lockdown, τα οποία θα ισχύσουν έως και την Καθαρά Δευτέρα.

Στο πλαίσιο των εσπευσμένων ανακοινώσεων για την αυστηροποίηση των μέτρων, (σήμερα Τετάρτη, αντί της Παρασκευής) και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, θα παρουσιάσει το κυβερνητικό σχέδιο, για την ενίσχυση του ΕΣΥ, καθώς το Εθνικό Σύστημα Υγείας, δέχεται ιδιαίτερα μεγάλη πίεση τις τελευταίες ημέρες.

Τα κρούσματα κορωνοϊού που ξεπερνούν τα 2.000 καθημερινά τις τελευταίες ημέρες, η βρετανική μετάλλαξη που είναι ιδιαίτερα μεταδοτική και η τεράστια πίεση στο ΕΣΥ ειδικά στην περιοχή της πρωτεύουσας δεν αφήνει ιδιαίτερα περιθώρια.

Από χθες έχει σημάνει συναγερμός με τους λοιμωξιολόγους να συνεδριάζουν εκτάκτως χθες και σήμερα προκειμένου να εισηγηθούν νέα μέτρα.

Τι θα ανακοινώσει ο Νίκος Χαρδαλιάς: Χιλιομετρικό πλαφόν για τον κωδικό 2

Οι ανακοινώσεις με τα νέα έξυπνα μέτρα που αποφασίστηκαν και δίνουν μία πιο σκληρή εκδοχή του lockdown,  θα αφορούν σε διευρυμένους περισσότερο συχνούς και πιο αυστηρούς ελέγχους,  ενώ θα υπάρξουν αλλαγές και στα SMS με τον κωδικό 6, αλλά και με τον κωδικό 2.

Ο κωδικός 2 αφορά θυμίζουμε στη μετακίνηση προς καταστήματα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, Super Market, Mini Market, φούρνους κλπ και ο κωδικός 6 για τη σωματική άσκηση και τη βόλτα με κατοικίδιο.

Για τον κωδικό 2 θα υπάρξει ενδεχομένως κάποιος χιλιομετρικός περιορισμός, ο οποίος εάν χρειαστεί θα ισχύει και με το άνοιγμα του λιανεμπορίου πιθανότατα στις 16 Μαρτίου.

Και αυτό για να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε κεντρικές αγορές, εάν τα ενεργά κρούσματα έως τότε δεν έχουν μειωθεί ικανοποιητικά. Αλλά θα τεθεί σε εφαρμογή από τώρα, κλείνοντας ένα “παράθυρο” κατάχρησης του ρόλου του εν λόγω κωδικού.

Έτσι ένας πολίτης δεν θα μπορεί επί παραδείγματι, από το Παγκράτι, ή την Κυψέλη, να μεταβεί στη Γλυφάδα, ή το Μαρούσι για Super Market,  ενώ σε ότι αφορά τον κωδικό 6, έχει ήδη καταστεί σαφές, πως δεν θα δικαιολογεί μετακινήσεις με αυτοκίνητο, ή ΜΜΜ.

Δεν θα μπορεί λόγου χάρη, κάποιους που θέλει να αθληθεί να πηγαίνει από την Νέα Σμύρνη στο ΟΑΚΑ, στο Μαρούσι, ούτε από την Κηφισιά, ένα ακόμη παράδειγμα, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο Φάληρο.

Παράκληση για λίγη υπομονή ακόμα και καλύτερη συνεργασία των πολιτών

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί σήμερα Τετάρτη, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, προέτρεψε επίσης του πολίτες να γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη στο σπίτι με τους οικείους τους, επισημαίνοντας πως αξίζει λίγη ακόμα υπομονή από όλους μας, προκειμένου να ξεπεράσουμε το φάσμα του τρίτου κύματος της πανδημίας, με ασφάλεια.

Παράλληλα, η κ. Πελώνη ανέφερε ότι προτεραιότητα είναι το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων, αναφέρθηκε στην πορεία των εμβολιασμών και τόνισε ότι ήδη από τον Απρίλιο θα είμαστε σε καλύτερη κατάσταση.

«Πρέπει σταδιακά να επαναλειτουργήσει η οικονομία από τον Απρίλιο και μετά», σημείωσε μεταξύ άλλων, η κυβερνητική εκπρόσωπος, αφήνοντας ελπίδες για ομαλότερη κατάσταση στην καθημερινότητα και την οικονομία το Πάσχα και ακόμα πιο σίγουρα το Καλοκαίρι.