Αποφασισμένος ο Σαρκοζί να προσφύγει κατά της Γαλλίας στο Ευρ. Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Έτοιμος να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έτσι ώστε να αποδείξει την αθωότητά, δήλωσε σήμερα ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, μετά την καταδίκη του για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας.

«Άσκησα έφεση κατά της απόφασης, ίσως να χρειαστεί να συνεχίσω αυτήν τη μάχη έως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σαρκοζί, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Le Figaro.

«Θα είναι οδυνηρό για εμένα το να πρέπει να προσφύγω προκειμένου να καταδικαστεί η ίδια μου η χώρα, όμως είμαι έτοιμος για αυτό, διότι αυτό θα είναι το τίμημα της δημοκρατίας», σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του 2022, όμως θα στηρίξει έναν υποψήφιο εν ευθέτω χρόνω.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας καταδικάστηκε χθες σε φυλάκιση τριών ετών, το ένα από αυτά χωρίς αναστολή, για διαφθορά και αθέμιτη άσκηση επιρροής.Ο 66χρονος Σαρκοζί δεν πρόκειται πάντως να οδηγηθεί στη φυλακή, αφού το δικαστήριο αποφάσισε ότι θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό, με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Η έφεσή του εξάλλου έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.