Παγώνη: Τσικνοπέμπτη στο σπίτι-Πάσχα με μάσκες και αποστάσεις

H Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθηνών- Πειραιώς, Ματίνα Παγώνη, μίλησε σήμερα για την πορεία της πανδημίας και του lockdown, τονίζοντας την ανάγκη τήρησης των μέτρων έτσι ώστε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

«Πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα, διότι βλέπετε ότι η αγορά είναι κλειστή, τα μαγαζιά είναι κλειστά. Πρέπει να συνεχίσουμε, μέχρι να αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμών», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1, ενώ σε σχέση με την Καθαρά Δευτέρα, τόνισε: «Δεν μπορούμε να πάμε όλοι στου Φιλοπάππου για να πετάξουμε χαρταετούς, διότι θα υπάρξει συνωστισμός και συνωστισμός σημαίνει κορωνοϊός».

Η ίδια αναφέρθηκε παράλληλα και στην Τσικνοπέμπτη, σημειώνοντας ότι «την Τσικνοπέμπτη βάζουμε να ψήσουμε στο μπαλκόνι μας, μόνοι μας, θα βάλουμε να ακούσουμε και κανένα τραγούδι και θα περάσει η ημέρα αυτή». Σε ότι αφορά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, η κ. Παγώνη εξήγησε ότι «δεν χρειάζεται να λέμε τα προφανή. Παρέλαση δεν μπορεί να γίνει διότι σημαίνει συνωστισμός».

Πάσχα με αποστάσεις, μάσκες και μέτρα

Κάνοντας εκτίμηση για τις συνθήκες που θα επικρατούν το Πάσχα αλλά και για τις μετακινήσεις από περιφέρεια σε περιφέρεια, η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είπε ότι θα περάσουμε «Πάσχα με αποστάσεις, με μάσκες και με μέτρα, που σημαίνει ότι απαιτείται μεγάλη προσοχή, διότι ακόμη δεν θα έχουν προχωρήσει πάρα πολύ οι εμβολιασμοί. Μέχρι τότε θα δούμε πως θα είναι τα κρούσματα και αν οι συνθήκες θα επιτρέψουν τις μετακινήσεις από μια περιφερειακή ενότητα στην άλλη».

Αναφορικά με την χρήση διπλής μάσκας, η κ. Παγώνη τόνισε ότι «διπλή μάσκα, όχι παντού και πάντα. Δεν βάζουμε δύο χειρουργικές μάσκες, διότι στα πλαϊνά υπάρχουν κενά. Βάζουμε μια χειρουργική και από πάνω μια υφασμάτινη. Μονή μάσκα βάζουμε όταν κυκλοφορούμε στον δρόμο και διπλή όπου υπάρχει μεγάλος συνωστισμός, όπως στα μέσα μαζικής μεταφοράς».

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή Πρωινοί Τύποι: