Υπό εξέταση το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους-Τι θα ισχύσει για τις Πανελλήνιες

Το υπουργείο Παιδείας εξετάζει το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους, όπως ανέφερε σήμερα η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

Μιλώντας στο MEGA, επεσήμανε ότι «έχει πέσει στο τραπέζι το σενάριο για παράταση της σχολικής χρονιάς. Εξετάζεται», εξηγώντας ότι θα είναι λιγότερη από ένα μήνα. «Και αν γίνει δεν θα γίνει γιατί δεν έχει καλυφθεί η ύλη, αλλά γιατί πρέπει τα παιδιά για κοινωνικούς και ψυχολογικούς λόγους, να ξανά έρθουν στα σχολεία», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την επαναλειτουργία των σχολείων, σημείωσε ότι «κάθε εβδομάδα συζητείται από τους ειδικούς το θέμα της επαναλειτουργίας των σχολείων. Όταν έχουμε την εισήγησή τους θα πάρουμε την πολιτική απόφαση. Θέλουμε τα σχολεία να λειτουργήσουν δια ζώσης όταν οι ειδικοί ανάψουν το πράσινο φως».

Λειτουργία φροντιστηρίων και Πανελλήνιες

Αναφέρθηκε επίσης και στο γεγονός ότι τα φροντιστήρια παραμένουν κλειστά, κάτι που όπως διευκρίνισε δεν οφείλεται στο υπουργείο.

«Δεν το έχουμε ξεχάσει το άνοιγμα των φροντιστηρίων. Απλώς οι ειδικοί θεωρούν ότι επειδή εκεί δεν είναι μια συγκεκριμένη ομάδα μαθητών, δεν μπορούμε για λόγους συγχρωτισμού και μετάδοσης ασθένειας, να επιτρέψουμε το άνοιγμα. Δεν είναι αυθαίρετη απόφαση του υπουργείου. Είναι απόφαση που επιβάλλεται, υποδεικνύεται και συμβαδίζει με τις οδηγίες των ειδικών», τόνισε η ίδια.

Σχετικά με τις Πανελλήνιες, είπε ότι ότι στόχος είναι να γίνουν στην ώρα τους, υπενθυμίζοντας ότι από τον Ιανουάριο μειώθηκε κατά 30% η ύλη.