Επιμένει ο Α. Κούγιας: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι o Λιγνάδης θα αθωωθεί» (video)

Ο γνωστός ποινικολόγος και συνήγορος υπεράσπισης του ηθοποιού-σκηνοθέτη, Δημήτρη Λιγνάδη, εξέφρασε σήμερα τη βεβαιότητά του ότι ο εντολέας του θα αθωωθεί στο δικαστήριο.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο MEGA, αναφέρθηκε στην απολογία του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, κάνοντας λόγο για πλήρη αποδόμηση του κατηγορητηρίου εναντίον του.

Τόνισε επίσης ότι με τα στοιχεία που έχουν προκύψει και βρίσκονται στο υπόμνημα που έχει δοθεί στη δημοσιότητα, «κατακρημνίζεται οποιαδήποτε αμφιβολία και για τις δύο πράξεις», για τις οποίες κατηγορείται ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Υποστήριξε δε ότι και στις δύο περιπτώσεις υπάρχουν στοιχεία, όπως εισιτήρια, κρατήσεις ξενοδοχείων και φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι ο σκηνοθέτης δεν βρισκόταν στο μέρος που τον τοποθετούν.

Η απάντηση του για την πιθανότητα προφυλάκισης

Σε ερώτημα για την πιθανότητα προφυλάκισης του σκηνοθέτη, ο ίδιος απάντησε ότι «κανείς δεν μπορεί να μπει στην σκέψη των δικαστών και των εισαγγελέων», καθώς «η δικαστική απόφαση είναι σαν την εγκυμοσύνη παλιά, που δεν υπήρχε υπέρηχος».

Αφού επεσήμανε ότι αν και δεν μπορεί να κάνει κάποια πρόβλεψη, θα είναι άδικο με τέτοια στοιχεία να προφυλακιστεί, κατέληξε στο ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα αθωωθεί στο δικαστήριο».