Αυτό είναι το απολογητικό υπόμνημα του Δημήτρη Λιγνάδη: Δηλώνει αθώος για όλα

Το συμβούλιο πλημμελειοδικών απέρριψε την ένσταση περί απόλυτης ακυρότητας της προδικασίας.

Αθώος δηλώνει στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε διά του πληρεξούσιου δικηγόρου του Αλέξη Κούγια στην 19η Ανακρίτρια ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης που έχει συλληφθεί με την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή.

Με καθυστέρηση 75 λεπτών ξεκίνησε η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη, ενώ απορρίφθηκε το αίτημα για ακύρωση της προδικασίας.

Το συμβούλιο πλημμελειοδικών απέρριψε την ένσταση περί απόλυτης ακυρότητας της προδικασίας και άναψε το πράσινο φως να προχωρήσει η διαδικασία λήψης απολογίας από τον κατηγορούμενο.

Το απολογητικό υπόμνημα που μοίρασε και στους δημοσιογράφους ο Αλέξης Κούγιας

«Ουδέποτε στη ζωή μου εκδήλωσα ερωτικό σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα, ουδέποτε ήρθα σε ερωτική – σεξουαλική επαφή με οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο, με ή χωρίς την συναίνεσή του, ουδέποτε έχω κάνει χρήση ναρκωτικών και ουδέποτε κατείχα ούτε διέθεσα σε οποιοδήποτε τρίτο οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία»: Με αυτή την πρόταση ξεκινά το γραπτό απολογητικό υπόμνημα που έχει παραδώσει ήδη στην ανακρίτρια ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Ο κατηγορούμενος για δύο βιασμούς καλλιτέχνης αναφέρει στο υπόμνημά του ότι οι μηνύσεις και οι μαρτυρικές καταθέσεις σε βάρος του «είναι απολύτως ψευδείς και κατασκευασμένες και τις αρνούμαι κατηγορηματικά».

Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη, όλη η σε βάρος του υπόθεση είναι κατασκευασμένη «από δικηγόρους που είναι νομικοί σύμβουλοι του ΔΣ του ΣΕΗ και ως υποδομή έχει την ευθεία αντιπαράθεσή μου εδώ και χρόνια με τα πρόσωπα που συγκροτούν το ΔΣ για τον τρόπο που διαχειρίζονται το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και τα χρήματα που έρχονται στην κατοχή τους, και εξαιτίας αυτής της αντιπαραθέσεως υπάρχει χρόνια εχθρότητα μεταξύ εμού και αυτών και ιδίως με τον πρόεδρο αυτής και μέτριο ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος συμπτωματικά και όχι αξιοκρατικά βρίσκεται σε αυτή τη θέση», όπως αναφέρει αυτολεξεί.

Αναδημοσιεύουμε το απολογητικό υπόμνημα του Δημήτρη Λιγνάδη, όπως δημοσιεύθηκε από το iefimerida.gr: