Αίτηση ακυρότητας, κατέθεσε ο Κούγιας: Το Video με τις δηλώσεις του - Πέμπτη η απολογία Λιγνάδη

Ο Δημήτρης Λιγνάδης ζήτησε και πήρε προθεσμία για την απολογία του, η οποία ορίστηκε εκ νέου και θα γίνει αύριο Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021, στις 14:30.

Νέα προθεσμία για αύριο στις 14:30, για να απολογηθεί στην 19η ανακρίτρια, ζήτησε και πήρε ο Δημήτρης Λιγνάδης, ενώ παράλληλα ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας κατέθεσε ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας.

«Εμφανιστήκαμε με τον κ. Δημήτρη Λιγνάδη στην κα ανακριτή με σκοπό να κάνουμε τα εξής: Το πρώτο που κάναμε ήταν να καταθέσουμε ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας, γιατί ο εισαγγελέας που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση περιόρισε το αποδεικτικό υλικό στην κατάθεση μόνο αυτών που προτάθηκαν με τις μηνύσεις των φερομένων ως παθόντων», είπε και τόνισε ότι σύμφωνα με ρητές δικονομικές διατάξεις προκαλείται απόλυτη ακυρότητα, όταν ο φερόμενος ότι διέπραξε οποιαδήποτε πράξη δεν κληθεί προηγουμένως να λάβει αντίγραφα των καταγγελιών, των μαρτυρικών καταθέσεων και να καταθέσει είτε γραπτές είτε προφορικές εξηγήσεις.

Κούγιας για υπόθεση Λιγνάδη: Καταθέσαμε αίτηση ακυρότητας της διαδικασίας | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

Όπως εξήγησε ο γνωστός ποινικολόγος,  υπάρχει μία εξαίρεση, η οποία είναι ότι μπορεί ο εισαγγελέας να περιοριστεί στο υλικό που δίνουν οι παθόντες και να ασκήσει ποινική δίωξη αν έχουμε πράξεις που είναι αυτόφωρη διαδικασία ή ο φερόμενος ως δράστης ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει να εξαφανιστεί.

«Ο εντολέας μου έχει καταστραφεί»

«Σύμφωνα με έγγραφο που κατέθεσε ο εντολέας μου ζήτησε να εξεταστεί ως ύποπτος και να δώσει εξηγήσεις αφού προηγουμένως λάβει αντίγραφα των καταγγελιών για να προασπίσει το συμφέρον του.

Ο εισαγγελέας κώφευσε και έκανε την ποινική δίωξη. Ακολούθως χωρίς κανένα λόγο και ενώ είχε δηλώσει σε ποια κατοικία κατοικεί η οποία είναι κατοικία του 15 χρόνια, εξεδόθη ένα ένταλμα σύλληψης το οποίο για να εκδοθεί απαιτεί ορισμένες προϋποθέσεις. Το ένα είναι πράξεις εν τω πράττεσθαι, να είναι οι πράξεις επίκαιρες δηλαδή, και να είναι ύποπτος φυγής.

Κούγιας για Λιγνάδη: «Καταθέσαμε αίτηση ακυρότητας της διαδικασίας» - AgrinioTimes.gr

Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο εντολέας μου θα πρέπει να αποσαφηνιστεί πλήρως ότι δεν υπάρχουν άλλες πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ούτε άλλες καταθέσεις που να τον αφορούν.

Αυτά που ακούγονται περί 41 μαρτύρων είναι μύθος. Δέκα φίλοι με μηνύσεις των μηνυτών και ακολούθως οι μάρτυρες που πρότειναν οι μηνυτές. Νομικό ενδιαφέρον έχει μόνο ένας εκ των φερομένων ως παθόντων. Και οι δύο φερόμενοι ως παθόντες είναι Αιγύπτιοι», είπε ο κ. Κούγιας.

Δείτε το Video με τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια:


Όπως ενδεικτικά αποκάλυψε, αναφορικά με την δικογραφία, ο κ. Κούγιας: «Ο ένας καταγγέλλει τον κ. Λιγνάδη ότι το 2010 είχαν μέρα παρά μέρα σεξουαλικές επαφές και μια μέρα ενώ είχαν κανονικές σεξουαλικές επαφές στο σπίτι του στο Μεταξουργείο για λόγους που δεν διευκρινίζει ο κ. Λιγνάδης τον εξανάγκασε σε πεολειχία ενώ αυτός δεν ήθελε».

Σύμφωνα πάντα με όσα δήλωσε ο κ. Κούγιας, ο δεύτερος μηνυτής έχει γεννηθεί το 1993 και την περίοδο που καταγγέλλει την πράξη είναι 17-18 ετών. «Καταγγέλλει τον κ. Λιγνάδη ότι στην Επίδαυρο, στις 8/8/2015 σε σουίτα ξενοδοχείου που δεν περιέγραψε ποιο είναι ούτε κατονόμασε, ο κ. Λιγνάδης τον κίνησε και τον εξανάγκασε να του κάνει πρωκτολειχία», περιέγραψε ο κ. Κούγιας.

«Ο εντολέας μου από ταξιδιωτικά έγγραφα αποδεικνύει πως ήταν στην Αίγυπτο την περίοδο για την οποία κατηγορείται»,  τόνισε ο Αλέξης Κούγιας, παραχωρώντας δηλώσεις, επί αρκετή ώρα  στους δημοσιογράφους, προτού αποχωρήσει από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.