Στην ανακρίτρια για νέα προθεσμία στην απολογία του, ο Λιγνάδης - Νέες καταγγελίες

Αυξημένα μέτρα στην Ευελπίδων για την μεταγωγή του. Με νέες καταγγελίες προχωρά η έρευνα.

Τέσσερις ημέρες μετά τη σύλληψή του για βιασμό κατά συρροή ο Δημήτρης Λιγνάδης οδηγήθηκε σήμερα Τετάρτη στην ανακρίτρια για την απολογία του.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης θα ζητήσει νέα προθεσμία μίας ημέρας, (λήγει αύριο Πέμπτη το πενθήμερο, από την σύλληψή του), για να απολογηθεί καθώς άλλαξε συνήγορο και απαιτείται η εξάντληση του χρόνου που ορίζει η νομοθεσία για την προετοιμασία του.

Την τελική απόφαση για το αν θα δοθεί ή όχι προθεσμία θα την λάβει η ανακρίτρια και εκτιμάται πως θα είναι θετική.

Στην Ευελπίδων προσήλθε βεβαίως και ο νέος συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιαε, ενώ ιδιαίτερα αυξημένα ήταν τα μέτρα στα δικαστήρια, ενόψει της άφιξής τους.

Εν μέσω των εξελίξεων στη δικαστική έρευνα για τη σεξουαλική βία στον χώρο του θεάτρου, ο μέχρι πρότινος κορυφαίος του χώρου διεκδικεί τον χρόνο που δικαιούται για να οργανώσει την υπερασπιστική τακτική του, έναντι της κατηγορίας που του αποδίδεται.

Από τις δηλώσεις του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια που ανέλαβε την υπεράσπιση του καλλιτέχνη, διαφαίνεται πως η πρόθεση του κατηγορουμένου είναι η κατά μέτωπο επίθεση με διπλή στόχευση, σε καταγγέλλοντες και μάρτυρες, προκειμένου να στηρίξει την εξ αρχής τοποθέτησή του υπέρ της αθωότητας του.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης εκτιμάται δηλαδή, πως επιθυμεί και προτίθεται να αμφισβητήσει τόσο τη νομική διαδικασία που κατέληξε στη σύλληψή του, όσο και την ουσία της υπόθεσης επιχειρώντας να αποδομήσει καταγγέλλοντες και μάρτυρες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο γνωστός ποινικολόγος συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε χθες Τρίτη σε «χοντροκομμένα ψέματα από αναξιόπιστα πρόσωπα», αλλά και σε ακραία παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας: «παραβιάσθηκε τόσο ακραία το τεκμήριο αθωότητας εις βάρος του δυστυχούς σήμερα εντολέως μου, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του, χωρίς να κληθεί να δώσει εξηγήσεις στον κύριο Εισαγγελέα και εξεδόθη ένταλμα συλλήψεως χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις και με μία εντελώς παράνομη διαδικασία», όπως υποστήριξε σε ιδιαίτερα επιθετική γραπτή δήλωση του, την Τρίτη.

Στην ίδια γραπτή δήλωση, ο κ. Κούγιας έκανε επίσης λόγο για “επαγγελματίες ομοφυλόφιλους, οι οποίοι είχαν οικειοθελώς σεξουαλικές σχέσεις με τον εντολέα του”, προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων τόσο για τους χαρακτηρισμούς, όσο και την διάθεση αποδόμησης των φερόμενων θυμάτων του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, με ιδιαίτερα επιθετικό και προσβλητικό τρόπο.

Στην ανακρίτρια ο Δημήτρης Λιγνάδης | Reader.gr

Νέες καταγγελίες –  Στην ανακρίτρια και οι δικηγόροι του Νίκου Σ.

Την ίδια ώρα στην ανακρίτρια αναμένεται να βρεθούν και οι δικηγόροι του Νίκου Σ. για να δηλώσουν τα στοιχεία του εντολέα τους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες Τρίτη οι δικηγόροι του Νίκου Σ. -Γεωργία Παλαιολόγου και Πατρίκιος Πατρικουνάκος-, ανέφεραν ότι έχουν καταθέσει ήδη την καταγγελία του εντολέα τους στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) και πως σήμερα θα υποβάλουν αντίγραφό της και στην ανακρίτρια.

Επίσης, θα γνωστοποιήσουν τα πλήρη στοιχεία του Νίκου Σ. και θα δηλώσουν ότι ο άνθρωπος αυτός είναι στη διάθεση των Αρχών.

Η ημέρα που δημοσιεύθηκε η εν λόγω καταγγελία ήταν εκείνη κατά την οποία ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου έθεσε την παραίτησή του στην διάθεση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, οπότε και αυτή έγινε δεκτή.

Επιπρόσθετα, σε άλλη σημαντική μαρτυρία ενός μουσικοσυνθέτη, όπως αναφέρουν πληροφορίες, καταγγέλλεται πως ο Δημήτρης Λιγνάδης διατηρούσε εξωσχολικές σχέσεις με ανήλικα παιδιά, σε σχολείο όπου δίδασκε.