Πόλεμος δικηγόρων για την υπόθεση Λιγνάδη: «Έρχονται νέες αποκαλύψεις», διαμηνύει ο κατήγορος

Στην ανακρίτρια με τον συνήγορό του, Αλέξη Κούγια σήμερα, για να ζητήσει προθεσμία και να απολογηθεί αύριο Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Αυτοπροσώπως και συνοδευόμενος από τον συνήγορό του, Αλέξη Κούγια, θα παρουσιαστεί στην Ανακρίτρια σήμερα Τετάρτη ο Δημήτρης Λιγνάδης, για να αιτηθεί την μετάθεση της προγραμματισμένης απολογίας του, για την Πέμπτη.

Ο κατηγορούμενος καλλιτέχνης, που κρατείται στην ΓΑΔΑ, θα οδηγηθεί στο γραφείο της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας με τον συνήγορο του Αλέξη Κούγια που ανέλαβε την υπεράσπιση του, προκειμένου να ζητήσει παράταση μίας ημέρας στην προθεσμία για την απολογία του, ώστε να ενημερωθεί για τη δικογραφία και να συγκροτήσει με τον νεοδιορισθέντα συνήγορο του, την υπερασπιστική του άμυνα.

Έτσι είναι πολύ πιθανό αντί για σήμερα η απολογία να δοθεί αύριο Πέμπτη, οπότε λήγει και το όριο των πέντε ημερών από την σύλληψη, για την έκδοση απόφασης ως προς την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου.

Μάχη συνηγόρων:  «Είναι αθώος», διατείνεται ο Κούγιας

Σημειώνεται ότι ο κ. Κούγιας, παραμένει πλέον μόνος στην υπεράσπιση του καλλιτέχνη, αφού τη Δευτέρα αργά το βράδυ ο αρχικά διορισθείς συνήγορος κ. Νίκος Γεωργουλέας ανακοίνωσε ότι λύθηκε η συνεργασία του με τον κατηγορούμενο.

Ο γνωστός ποινικολόγος, υποστηρίζει πως πίσω από την υπόθεση του εντολέα του κρύβεται πολιτική σκοπιμότητα, ενώ σε γραπτή του δήλωση χθες Τρίτη, χαρακτήρισε «χοντροκομμένα ψέματα από αναξιόπιστες προσωπικότητες» όσα περιγράφονται στις δύο μηνύσεις που έφεραν ενώπιον της Δικαιοσύνης τον εντολέα του Δημήτρη Λιγνάδη, ενώ έκανε λόγο για δικογραφία χωρίς στοιχεία.

Κούγιας: Πολιτικά κίνητρα πίσω από την καταγγελία για τον Λιγνάδη

Ο Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο για «χοντροκομμένα ψέματα», ενώ μίλησε για «δυσάρεστη έκπληξη», όσον αφορά τη δικογραφία της υπόθεσης. Μάλιστα, δήλωσε πως πίσω από την υπόθεση κρύβονται πολιτικά κίνητρα.

«Θέλω να καταστήσω γνωστό σε όλους ότι αυτή η υπόθεση με αυτή τη νομική βαρβαρότητα εις βάρος Έλληνα πολίτη έχει στόχο την κυρία Μενδώνη, η οποία είναι η μόνη αρμόδια υπουργός για την απεμπλοκή της τεράστιας επενδύσεως στο Ελληνικό, ώστε να ξεπεραστούν οι σκόπελοι των δήθεν αρχαιολογικών ευρημάτων και να ολοκληρωθεί επιτέλους αυτή η τεράστια επένδυση» δήλωνε το πρωί της Τρίτης, ενώ στη συνέχεια έδωσε στη δημοσιότητα γραπτή δήλωσή του για τη δικογραφία την οποία χαρακτήρισε ως «τηλεγράφημα».

Ο Αλέξης Κούγιας συνέδεσε μάλιστα,  την υπόθεση με την επένδυση στο Ελληνικό λέγοντας πως στόχος των καταγγελιών είναι η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, δήλωσε πως εφόσον ο εντολέας του το δεχθεί, θα προχωρήσει σε μήνυση κατά της κυρίας Μενδώνη για τους χαρακτηρισμούς περί «επικίνδυνου ανθρώπου» που είπε σε συνέντευξη Τύπου για τον Λιγνάδη.

Βλάχος: «Απελπισία και ένδεια επιχειρημάτων. Έρχονται νέες αποκαλύψεις».

Χθες Τρίτη έντονες ήταν οι αντεγκλήσεις μεταξύ του δικηγόρου του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξη Κούγια, και του συνηγόρου θύματος, Ιωάννη Βλάχου.

Οι δηλώσεις του κ. Κούγια για «επαγγελματίες ομοφυλόφιλους» και «αναξιόπιστες προσωπικότητες» προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Βλάχου, ο οποίος προανήγγειλε νέες αποκαλύψεις για τον Δημήτρη Λιγνάδη, που κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή.

Ο κ. Βλάχος  έκανε λόγο για «απελπισία και ένδεια υπερασπιστικών επιχειρημάτων».

«Ο ισχυρισμός ότι ο εντολέας μου, Σουηδός πολίτης, έχει πολιτικά κίνητρα προσβάλλει τη νοημοσύνη και τη Δικαιοσύνη που ενήργησε με αποφασιστικότητα για την προστασία του κοινωνικού συνόλου, ενώ επιχειρεί να τρομοκρατήσει να αποθαρρύνει θύματα και μάρτυρες.

Η απελπισία και η ένδεια υπερασπιστικών επιχειρημάτων δεν πρέπει να αποτελέσει λόγο για να δηλητηριαστεί περαιτέρω ο Έλληνας πολίτης που παρακολουθεί με τρόμο και απέχθεια όσα, δυστυχώς, συνέβησαν και αποκαλύπτονται καθημερινά. Δεν προσφέρεται ο ανθρώπινος πόνος και το σιωπηλό τραύμα αυτών των ανθρώπων για κομματική εκμετάλλευση.

Το δημοκρατικό και λειτουργικό πολιτικό μας σύστημα οφείλει να αποδείξει ότι δεν επιδέχεται κανενός είδους σκοπιμότητες και άμεσους ή εμέσους εκβιασμούς από κατηγορούμενος για βαρύτατα εγκλήματα, και να μην παρασυρθεί σε ανούσιες αντιπαραθέσεις με αφορμή μια κοινωνική και ποινική υπόθεση στην πλάτη κακοποιημένων παιδιών», ανέφερε ο κ. Βλάχος.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης σκηνοθετούσε ακόμη και τις σχέσεις των νεαρών

Ο κ. Βλάχος ανέφερε πως ο κατηγορούμενος ήταν «περιστοιχισμένος από συγκεκριμένο κύκλο παιδιών» και τα «χρησιμοποιούσε και σκηνοθετούσε ακόμη και στις μεταξύ τους σχέσεις».

«Δε σκηνοθετούσε μόνο στο θέατρο, αλλά και αυτούς που πλησίαζε. Έδινε συγκεκριμένους ρόλους στη ζωή τους», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέροντας μάλιστα πως ορισμένα από αυτά τα παιδιά ήθελαν να αυτοκτονήσουν.

«Υπήρχε η μέθοδος της προσέγγισης, της προσέλκυσης, της κατάκτησης. Ακολουθούσε το στάδιο της ψυχαγωγικής χειραγώγησης. Πρόκειται για παιδιά που δεν είχαν διαμορφώσει τον χαρακτήρα τους, δεν είχαν διαμορφωθεί ως προς τη σεξουαλικότητα τους, δεν είχαν ισορροπήσει μέσα στο κοινωνικό και οικογενειακό τους περιβάλλον. Το τρίτο και τελευταίο στάδιο ήταν αυτό της σωματικής κακοποίησης. Είναι ένα μοτίβο δράσης που προκύπτει από τα περισσότερα παιδιά, με τα οποία έχω μιλήσει», αναφέρει επίσης ο δικηγόρος Ιωάννης Βλάχος, επισημαίνοντας ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε «ισχυρό ένστικτο» στην επιλογή των θυμάτων του.

Όπως τόνισε ο κ. Βλάχος υπάρχουν μάλιστα  και άλλα παιδιά τα οποία έχει προσεγγίσει ο κατηγορούμενος και αυτά τα παιδιά, έχουν ήδη καταθέσει, ενώ προανήγγειλε πως υπάρχουν κι άλλα πρόσωπα, τα οποία  είναι διατεθειμένα να μιλήσουν.

«Όσο προχωράει η ιστορία όλο και περισσότερα άτομα αισθάνονται την ανάγκη να προσφέρουν κι αυτοί τη δική τους μαρτυρία στα συμβάντα για όσα έχουν ακούσει από θύματα ιστορίες για κακοποιήσεις που έχουν υποστεί», είπε ο κ. Βλάχος, που ζήτησε διαφύλαξη της ανωνυμίας τους, έως ότου φτάσει η μαρτυρία τους στο ακροατήριο.