Απομακρύνεται το ενδεχόμενο άρσης του lockdown λόγω έκρηξης κρουσμάτων στην Αττική

Έντονο προβληματισμό προκαλούν στους ειδικούς και την κυβέρνηση τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού που συνεχίζουν να καταγράφονται στην Αττική, κάνοντας το σενάριο χαλάρωσης των υφιστάμενων μέτρων και άνοιγμα ορισμένων κλάδων της οικονομίας από την ερχόμενη εβδομάδα να απομακρύνεται.

Ενόψει της πραγματικότητας αυτής, βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται και η παράταση των  μέτρων για τουλάχιστον επτά ακόμη ημέρες, με τον στόχο για μερικό άνοιγμα να μετατίθεται για τις 8 Μαρτίου, καθώς η πληρότητα των ΜΕΘ στην πρωτεύουσα αλλά και το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο δεν αφήνουν περιθώρια για χαλάρωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πληρότητα των ΜΕΘ στο Λεκανοπέδιο αγγίζει πλέον το 90%, φέρνοντας τις αντοχές του Συστήματος Υγείας σε οριακό σημείο.

Ειδικότερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε  σήμερα 2.147 νέα κρούσματα της νόσου -αριθμός ρεκόρ για το νέο έτος-, ενώ στην Αττική εντοπίστηκαν 1.047 νέες λοιμώξεις. Η μεγαλύτερη επιδημιολογική επιβάρυνση εντοπίζεται στο Κεντρικό Τομέα Αθηνών με 285 κρούσματα και ακολουθεί ο Πειραιάς με 259, ο Δυτικός Τομέας Αθηνών με 140 και ο Νότιος Τομέας με 100 νέα κρούσματα.

Σε κάθε περίπτωση, οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να έχουν ληφθεί μέχρι την Παρασκευή, όταν και θα συνεδριάσει εκ νέου η Επιτροπή των Ειδικών του υπουργείου Υγείας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα που θα προκύψουν κατά τις επόμενες ημέρες.