Κορωνοϊός: Ένα βρέφος 20 ημερών και ένα 9χρονο αγόρι στη ΜΕΘ του "Αγλ. Κυριακού"

Ένα βρέφος μόλις 20 ημερών έχει διασωληνωθεί και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων “Αγλ. Κυριακού” λόγω επιπλοκών από τον κορωνοϊό.

Στη ΜΕΘ του ίδιου νοσοκομείου νοσηλεύεται και ένα αγόρι ηλικίας 9 ετών, χωρίς να έχει διασωληνωθεί.
Η κατάσταση του νεογέννητου είναι σταθερή και οι γιατροί είναι αισιόδοξοι ότι θα ξεπεράσει τον κίνδυνο. Το μωράκι -που είναι Ρομά- εμφάνισε σοβαρή αναπνευστική δυσχέρεια, ως επιπλοκή της νόσου Covid, λίγες ημέρες μετά τη γέννησή του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι νόσησε από επαφή με μολυσμένο μέλος του οικογενειακού του περιβάλλοντος.

Ο 9χρονος που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Αγλ. Κυριακού μολύνθηκε από τον κορονοιό, ανέπτυξε τη νόσο COVID-19 και στη συνέχεια μια πολυφλεγμονώδη αντίδραση. Ο 9χρονος ακολουθεί τετραπλή αγωγή.

Σημειώνεται ότι τον τελευταίο ένα μήνα παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά στη χώρα μας, και αύξηση των εισαγωγών τους στα νοσοκομεία. Μια 16χρονη με υποκείμενο νόσημα έχασε τη ζωή της, ένας 9χρονος νοσηλεύθηκε στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο, ενώ πολλά κρούσματα σε παιδιά έχουν αναφερθεί στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, στον Γαλατά αλλά και στη Θάσο, εκεί όπου μέχρι την περασμένη εβδομάδα, 25 παιδιά είχαν βρεθεί θετικά στον κορονοϊό, τα 6 από αυτά φορείς της βρετανικής μετάλλαξης.