Δωρεά 22 ασθενοφόρων από τη ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, 20 στο ΕΚΑΒ και 2 στην ΕΛ.ΑΣ.

Άλλη μία μεγάλη δωρεά προς το ΕΚΑΒ και την Ελληνική Αστυνομία ανακοινώθηκε σήμερα στο υπουργείο Υγείας από τον Υπουργό Βασίλη Κικίλια, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριο Οικονόμου και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ Θεόδωρο Βενιάμη.

Πρόκειται για 22 τελευταίας τεχνολογίας ασθενοφόρα από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και τη ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ – 20 προς το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας και 2 προς την Ελληνική Αστυνομία.

Σημειώνεται ότι ολοκληρώθηκε η προσφορά της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ με την ανανέωση όλων των κλινοσκεπασμάτων στα Νοσοκομεία όλης της χώρας, ενώ είναι σε εξέλιξη η κατασκευή και αναβάθμιση όλων των χώρων υγιεινής στα Νοσοκομεία της Αττικής.

Παρόντες στην ανακοίνωση της δωρεάς που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, ήταν επίσης ο Πρόεδρος του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διαχειριστικής Τεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής της ΕΛ.ΑΣ., Ταξίαρχος Δημήτρης Παντελής και ο Γενικός Διευθυντής Δημοσίου Τομέα του Ομίλου Συγγελίδη Γιώργος Αγραφιώτης.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αφού ευχαρίστησε τον κ. Θ. Βενιάμη τόνισε ότι «η συνεισφορά της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ είναι πολύ σημαντική. Είναι 20 ασθενοφόρα στον επιχειρησιακό μας βραχίονα, στον «πόλεμο» απέναντι σε μια τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας που αντιμετωπίζουμε τους τελευταίους 12 μήνες – του COVID – και όλων των άλλων αναγκών που προκύπτουν. Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ και όλοι οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και η ευγενής προσφορά της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ συντελεί σε αυτό. Είναι μια πολυεπίπεδη προσφορά προς το Κράτος και ειδικά προς το Υπουργείο Υγείας».

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ένωσης και όλα τα μέλη της Ένωσης, καθώς “όλη αυτή την περίοδο είναι κοντά μας με βοήθεια στην Ελληνική Αστυνομία ποικιλοτρόπως. Τα δύο αυτά πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα, έρχονται σε μια δύσκολη στιγμή να καλύψουν ουσιαστικές ανάγκες της Ελληνικής Αστυνομίας, δεδομένου ότι έχουμε να εξοπλίσουμε και να ανανεώσουμε τα ασθενοφόρα μας πάνω από μια δεκαετία. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, δεδομένου ότι οι Έλληνες αστυνομικοί είναι γνωστό ότι είναι στην «πρώτη γραμμή» και ουσιαστικά καλύπτουν πάγιες και βασικές ανάγκες και τους ευχαριστώ θερμά”.
Ο κ. Ελ. Οικονόμου ευχαρίστησε επίσης την ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ γιατί ανανεώνει τα λευκά είδη και τα στρώματα σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας,

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ Θεόδωρος Βενιάμης σημείωσε ότι «η ναυτιλιακή κοινότητα, έχει βρεθεί από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του Υπουργείου Υγείας, των ιατρών και των νοσηλευτών μας και όσων δίνουν την πολύμηνη μάχη για την αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης αυτής υγειονομικής κρίσης. Τους τελευταίους μήνες και ήδη από την προηγούμενη Άνοιξη, καθώς αυτές τις μέρες είμαστε ένα χρόνο μετά την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα μας, έχουμε καταφέρει έγκαιρα και αποτελεσματικά να εξασφαλίσουμε για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, μεγάλο αριθμό χρήσιμου ιατρικού εξοπλισμού, μηχανημάτων και υλικών για την κρίσιμη λειτουργία Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και νοσηλείας ασθενών με Covid-19, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και συνολικά σε περισσότερα από 55 Νοσοκομεία πανελλαδικά, ενώ επίσης χρηματοδοτούμε 4 σημαντικά ερευνητικά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη από ομάδες Ελλήνων διακεκριμένων επιστημόνων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Παράλληλα, αυτές τις μέρες και εν μέσω των αυξημένων αναγκών νοσηλείας χιλιάδων συμπολιτών μας, ολοκληρώθηκε η προσφορά κλινοσκεπασμάτων στα 120 Νοσοκομεία όλων των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας και στο ΕΚΑΒ, ενώ η συμβολή της εφοπλιστικής και ναυτιλιακής κοινότητας στον τομέα της υγείας, συνεχίζεται και μέσα από το απαιτητικό έργο αναβάθμισης των χώρων υγιεινής δημοσίων Νοσοκομείων της Αττικής, βελτιώνοντας σημαντικά την καθημερινότητα και το αίσθημα αξιοπρέπειας των ασθενών. Το έργο αυτό έχει ολοκληρωθεί στα Νοσοκομεία «Λαϊκό» και «Παίδων Πεντέλης», σύντομα στο «Ερυθρός Σταυρός», ενώ ακολουθούν τα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Ασκληπιείο» Βούλας, «Νίκαιας» και οι σχετικές διαδικασίες για τα επόμενα Νοσοκομεία. Η απόφασή μας να προσφέρουμε 22 σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα, μάρκας Peugeot μοντέλου Boxer, εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών που υλοποιούμε για τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα ασθενοφόρα, 20 εκ των οποίων θα διατεθούν στο ΕΚΑΒ και 2 στην ΕΛΑΣ, είναι τα πρώτα στην Ελλάδα που διαθέτουν φορείο ηλεκτρικής υποβοήθησης και κάθισμα μεταφοράς ασθενούς μηχανικής υποβοήθησης, χαρακτηριστικά ασθενοφόρων επόμενης γενιάς».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Ν. Παπαευσταθίου δήλωσε ότι «σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα για το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας γιατί η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για μια ακόμη φορά, με την πολύτιμη αυτή δωρεά που πραγματοποιεί σήμερα, βοηθά το ΕΚΑΒ και συγκεκριμένα το προσωπικό του να εκτελέσει με αξιοπρέπεια και με άψογη επιχειρησιακή δράση τα καθήκοντά του».