Νέα καταγγελία για την Ομοσπονδία Πάλης: «Ζήτησαν σεξουαλικά ανταλλάγματα για να είναι χορηγοί μου»

«Σπρώχνουν τα παιδιά στην πορνεία», καταγγέλλει ο νεαρός αθλητής.

Νέες καταγγελίες ενός νεαρού παλαιστή, για την Ομοσπονδία Πάλης, σοκάρουν καθώς ο νεαρός αθλητής αποκάλυψε πως η Ομοσπονδία Πάλης τον συνέστησε σε χορηγούς, που του ζητούσαν σεξουαλικά ανταλλάγματα, και όπως είπε χαρακτηριστικά επ’ αυτού: «Σπρώχνουν τα παιδιά στην πορνεία».

Ο Α.Κ., όπως υπέγραψε με τα αρχικά του, καταθέτοντας την οδυνηρή εμπειρία του, στην εφημερίδα «Real News» της Κυριακής (φύλλο της 21ης Φεβρουαρίου 2021), αποκάλυψε πως ως νεαρός παλαιστής, ήρθε -μέσω παράγοντα της ομοσπονδίας πάλης- σε επαφή με δήθεν χορηγούς, οι οποίοι του ζήτησαν σεξουαλικά ανταλλάγματα.

Ο παλαιστής, που έχει κληθεί και ως μάρτυρας στην καταγγελία των γονιών της 12χρονης που φαίνεται να αποπλανήθηκε από τον προπονητή της, αποκάλυψε πως γνωρίζει ακόμα πάνω από 10 περιπτώσεις παιδιών που είχαν ίδια εμπειρία με τη δική του.

Η μαρτυρία του Α.Κ., όπως δημοσιεύθηκε στη «Real News»

«Μετά από έναν αγώνα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, με φώναξε μεγαλοστέλεχος της ομοσπονδίας στην κερκίδα. Ήταν με δύο ακόμη άτομα που, όπως μου είπε, θέλουν να βοηθήσουν την πάλη ως χορηγοί. Πήγαμε στο γυμναστήριο και μου είπαν ότι θέλουν να βοηθήσουν. Τους είπα τι χρειαζόμαστε και μου ζήτησαν να κλείσουμε ένα ραντεβού εκτός αγώνα για να τα δούμε αναλυτικά. Εγώ δεν περίμενα μεγαλοστέλεχος της ομοσπονδίας να με συστήσει σε κάποιους που ήθελαν άλλα πράγματα και γι’ αυτό συμφώνησα να συναντηθούμε, καθώς είχαμε αγώνες μπροστά μας και χρειαζόμασταν βοήθεια.

Συναντηθήκαμε μετά από μία εβδομάδα σε μια καφετέρια. Τους είπα ότι θέλαμε ρούχα, φόρμες, συμπληρώματα και παλαιστικά μαγιό. Στάθηκαν στα παλαιστικά μαγιό. Είπαν ότι θα τα παραγγείλουν και ο ένας μου είπε να περάσω από το σπίτι του για να τα παραγγείλουμε μέσω ίντερνετ. Πήγα. Μαζί μου ήρθε κι ένας ακόμη συναθλητής μου.

Εκεί μας ζήτησαν να αλλάξουμε για να δουν τα νούμερα των μαγιό. Δεν το κατάλαβα πώς από τα ρούχα φτάσαμε στα μαγιό. Ενώ τους είπα το νούμερο, αυτοί ζητούσαν να πάρουν μέτρα. Περίεργο μου φάνηκε, αλλά ντράπηκα και γδύθηκα για να μου πάρουν μέτρα. Όμως έβλεπα στα πρόσωπά τους, στο βλέμμα τους, κάτι άρρωστο, που μου προκάλεσε υποψίες. Όσο αλλάζαμε, έρχονταν και έπιαναν τα χέρια, τα πόδια μας. Έλεγαν “τι μύες είναι αυτοί”. Το πήρα ως κομπλιμέντο από έναν άνδρα προς έναν αθλητή, αλλά στο βλέμμα κάτι φαινόταν περίεργο.

Αφού παραγγείλαμε τα μαγιό, μας είπαν να ξαναπεράσουμε από το σπίτι του ενός χορηγού για να τα παραλάβουμε. Εγώ δεν ξαναπήγα, δεν ήθελα, και τους ζήτησα ευγενικά να συναντηθούμε σε καφετέρια. Φοβόμουν, ήμουν 16-17 χρόνων τότε, όπως και το άλλο παιδί. Η δεύτερη συνάντηση έγινε στην καφετέρια. Ήμουν μόνος μου σε αυτή.

Εκείνοι μου είπαν ότι για να συνεχιστεί η χορηγία θα πρέπει κι εγώ να τους κάνω κάποια “χατίρια”. Δεν κατάλαβα. Αυτό που σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή ήταν πως επρόκειτο για χορηγία κάποιας εταιρείας και ήθελαν κάποια διαφήμιση σε ρούχα. Στο τέλος, ξεκάθαρα μου ζήτησαν σεξουαλικά ανταλλάγματα για να είναι χορηγοί μου. Τρόμαξα. Το είπα στον προπονητή μου, όταν με ρώτησε τι έγινε με τους χορηγούς.

Όμως, δεν έκανε τίποτα κι έτσι το παράτησα, μέχρι που βγήκε η ιστορία της Σοφίας Μπεκατώρου και της δικής μας αθλήτριας πάλης, της 12χρονης.

Αποφάσισα να μιλήσω γιατί πρέπει να τιμωρηθούν όσοι κάνουν τέτοια εγκλήματα. Και ξέρω και άλλους, πολλούς αθλητές, γύρω στα 10-15 άτομα, που μου έχουν πει ότι τους σύστησαν τους ίδιους χορηγούς. Σπρώχνουν τα παιδιά στην πορνεία. Στους αγώνες έχω δει πολλές φορές πάνω στις κερκίδες αυτούς τους ανθρώπους, που δεν είναι της πάλης, αλλά φαίνεται για ποιο λόγο έρχονται. Για να δουν τα νέα παιδιά. Δ

εν είναι μόνο το δικό μου περιστατικό. Τον άλλο αθλητή, που σας είπα ότι πήγαμε στο σπίτι των “χορηγών”, τον είδα ότι θα κάνει το λάθος και μάλλον το έκανε. Οι καιροί είναι δύσκολοι, χρήματα όλοι χρειάζονται και εκεί πατούν όλοι αυτοί. Υπάρχουν παιδιά 12-13 ετών που τα εξωθούν στην πορνεία. Εγώ το απέφυγα, άλλα παιδιά όμως όχι».