Πώς κατανέμονται γεωγραφικά τα νέα κρούσματα: Στην Αττική τα μισά - Αναλυτικοί πίνακες στοιχείων

Σχεδόν τα μισά από τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν την Κυριακή στην Ελλάδα  εντοπίζονται στην Αττική.

Σε 437 συγκεκριμένα ανέρχονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική το τελευταίο 24ωρο με το κέντρο της Αθήνας να καταγράφει και σήμερα τριψήφιο αριθμό μολύνσεων.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΟΔΥ, Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021, κρούσματα, κορωνοϊός, θάνατοι,διασωληνωμένοι, ΜΕΘ

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αριθμός αυτός προκύπτει με τα μειωμένα τεστ, της Κυριακής, σε σύγκριση πάντα με τις διαγνώσεις που γίνονται τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας. Μιλάμε δηλαδή για 22.000 τεστ κορωνοϊού περίπου, όταν τις καθημερινές οι σχετικοί έλεγχοι αγγίζουν ακόμη και τους 50.000.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός πως από το σύνολο των 884 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα, μόλις τα 7 είναι εισαγόμενα και εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχου στις πύλες εισόδου της χώρας.

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων για την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων για την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου

Η κατανομή των 877 νέων εγχώριων κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, αποκαλύπτει 437 μολύνσεις στην Αττική, 57 στη Θεσσαλονίκη, 79 στην Αχαΐα και 35 στη Λάρισα.

Αυξημένα τα κρούσματα κορωνοϊού στο κέντρο της Αθήνας

Αν παρατηρήσει κανείς πιο αναλυτικά τη διασπορά στην Αττική, 103 κρούσματα διαπιστώθηκαν στα δυτικά προάστια των Αθηνών, 108 στο κέντρο της πόλης, ενώ και ο Πειραιάς σημείωσε σε ένα εικοσιτετράωρο 82 μολύνσεις από τον κορωνοϊό.